BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUzmanlara göre yeni paketin etkileri uzun vadede görülür----

Uzmanlara göre yeni paketin etkileri uzun vadede görülür

Uzmanlara göre yeni paketin etkileri uzun vadede görülür
10 Nisan 2019 - 16:34 www.finansgundem.com

Uzmanlar, reform paketinde önemli başlıklara ilişkin detay olmadığını, etkilerinin ancak orta uzun vadede görülebileceğini söylediler. Ayrıca mali disiplin ile büyümeyi desteklemeye yönelik hedeflerin çeliştiğine işaret ettiler.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, piyasaların merakla beklediği ve kurumlar vergisinin kademeli olarak azaltılması, hal yasası ve gıda regülasyonu yoluyla kooperatiflerin hal içindeki payının artırılması gibi unsurlar içeren reform paketini açıkladı.

Pakete ilişkin değerlendirmede bulunan TD Securities gelişmekte olan piyasalar strateji birimi başkanı Cristian Maggio, Albayrak'ın mesajlarının birbiriyle çeliştiğini söyledi.

Maggio, "Bir yandan, hükümetin ekonomiyi bir dizi reformla desteklemeye hazır olduğunu ve büyümeyi bulunduğu istikameti tersine çevireceklerini söylüyor. Öte yandan, mali disiplin ilkesine uymaya devam edeceklerini, beklentileri karşılayan ve piyasaları rahatsız etmeyecek bir bütçe açığına devam edeceklerini söylüyor. Bu iki hedef birbiriyle çelişiyor ve her ikisine de ulaşmak çok zor olacak" görüşünü dile getirdi.

Garanti Bankası Yardımcı Başekonomisti Seda Güler Mert de, "Bazı alanlarda kısa vadeli sonuçları görebileceğiz ancak mesela vergi gibi bazı konular var ki orta uzun vadede sonuçlarını görebileceğiz ve bu alanlarda henüz detay yok. Yani adımlar atılmaya başlanır ancak etkilerini görmemiz daha orta uzun vadeye kayar" şeklinde konuştu.

Bu arada reform paketine piyasada anlamlı bir tepki gözlenmezken, açıklamalar öncesi 5.69 seviyesinde olan dolar/TL kısa süreliğine 5.72'ye kadar yükseldikten sonra 5.68'li seviyelerde bulunuyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)