BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUzmanlar, İzmir'e baktı, uyardı: Zemin kötü----

Uzmanlar, İzmir'e baktı, uyardı: Zemin kötü

Uzmanlar, İzmir'e baktı, uyardı: Zemin kötü
30 Ekim 2020 - 17:51 www.finansgundem.com

Prof. Dr. Süleyman Pampal açıklamasında, 'Batı Anadolu güneyden kuzeye normal faylardan oluşan bir bölgedir. Yıkıcı bir deprem. Karada olsa daha şiddetli hissedilecek. Bu deprem geniş bir alanda' dedi.

Uzmanlar İzmir'deki 6.6 büyüklüğünde depremle ilgili son dakika açıklamalarda bulundu

Kocaeli Üniversitesi'nden Prof. Dr. Fadime Sertçelik: Bölgedeki binalar yoruldu şuanda. Çatlamalar hasar almış yada ağır hasar almış binalar da olabilir. Binalara girmemelerinde çok büyük fayda var. Deniz kenarında olanlarda da içe gitmelerinde fayda olabilir. Görüntü küçük çapta tsunami gibi. Mümkünse uzaklaşsınlar. Zeminin kötü olduğunu biliyoruz.

İzmir depreminde 30-40 km fay kırıldı

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Orhan Tatar: Bulunduğumuz bölgede şuana kadar bize yansıyan bir bina yok. Ne yazık ki İzmir merkezde binaların yıkıldığını duyuyoruz. Geçen 6 aya baktığımızda büyüklüğü 4'ün üzerinde bir çok depremin hissedildiğini biliyoruz. Özellikle bu 6.6'lık depremden sonra 5'in üzerine çıkabilecek artçı sarsıntılar meydana gelebilir.

Prof. Dr. Süleyman Pampal, İzmir çevresinin zeminlerinin iyi olmadığını belirtti, sözlerine şöyle devam etti: Ülkemiz zaten sürekli çok büyük bir depremlere sahip olan bir yerde yer alıyor. Batı Anadolu'da depremler oluyor. Türkiye'de her an her büyüklükte depremlerin olması bekleniyor.

Kandilli: 5,8-5,9 büyüklüğünde artçılar bekleniyor

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi Müdürü Dr. Doğan Kalafat: Şiddetli, yıkıcı bir deprem. Can ve mal kaybına neden olabilir. Bu depremden sonra yoğun artçılar olacaktır. Vatandaşlarımızın dikkatli olmasını rica ederiz. 5,8'e kadar burada artçı depremler olabilir. 5,8'lik deprem hasar görmüş yapılarda hasarın artmasına ve yıkıma neden olabilir.

Prof. Dr. Şükrü Ersoy: Sürpriz bir deprem değil. Beklenebilecek bir deprem. Hatta daha büyükleri de olabilecek bir deprem. Orta şiddette bir deprem. Zemin faktörü ön plana çıkmış gibi...

Dünya İzmir'deki deprem felaketini böyle gördü

İzmir'de deprem sonrası deniz sokaklara taştı

İzmir'de deprem! İstanbul'da da hissedildi

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)