BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUzmanı son noktayı koydu: Delmikron adında bir varyant yok!----

Uzmanı son noktayı koydu: Delmikron adında bir varyant yok!

Uzmanı son noktayı koydu: Delmikron adında bir varyant yok!
28 Aralık 2021 - 08:19 www.finansgundem.com

Son günlerde adı sıkça duyulan Delmikron panik dalgasına neden oldu. Bazı haber sitelerinde yer alan Delta ve Omikron’un birleşiminden oluşan Delmikron isimli bir varyant ortaya çıktığı iddiaları yalanlandı.


2 yıldır korona virüs (Kovid-19) ile mücadele eden dünya aynı zamanda virüs ile ilgili yanlış bilgi ile de mücadele halinde. 2019'un son günlerinde hayatımıza giren ve hala dünyanın bir numaralı ortak gündemi olmaya devam eden virüs pek çok iddiaya da konu oluyor.

Ancak bu iddiaların pek çoğu gerçeklikten hayli uzak, bilim dünyası tarafından kabul görmemiş tezlere ev sahipliği yapıyor. Bunun son örneği ise 'Delmikron varyantı' iddiaları.

Hindistan'da ortaya çıkan Delta ve ilk olarak Güney Afrika'da görülen Omikron’un birleşiminden oluşan Delmikron isimli bir varyant ortaya çıktığı iddiaları geçtiğimiz hafta ortaya atıldı.

Hürriyet'teki habere göre; Kısa sürede 'yeni varyant' olarak lanse edilen Delmikron ile ilgili beklenen açıklama geldi. Uzmanlar bu isimde bir varyant olmadığının altını çizdi.

Hindistan’da Maharcashtra eyaleti Kovid-19 eylem gücünde yer alan bir uzmanı kaynak gösteren Haberler ile ilgili konuşan Bangalore Tata Genetik ve Toplum Enstitüsü müdürü Dr. Rakesh Kumar Mishra, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

'Delmikron yanıltıcı bir terimdir. Bu isimde bir varyant yoktur. Bir kişinin korona virüsün bu iki çeşidi ile enfekte olması mümkündür. Ancak bu ihtimal hayli düşüktür.'

Mishra, aynı açıklamasında yeni bir varyantın ortaya çıkması durumunda açıklamanın DSÖ'den geleceğinin de altını çizdi.

Dünya Sağlık Örgütü'nden ise (DSÖ) böyle bir varyanta ilişkin resmi açıklaması yok.

Hem Delta hem de Omikron ile dünya genelinde kaç kişinin enfekte olduğu ise henüz netlik kazanmış değil.

Uzmanlar hem bu sayıyı belirlemek hem de bu durumdaki hastaların daha büyük bir risk altında olup olmadığını saptamak için çalışmalarına devam ediyor.

Omikron’un ardından dünyayı tehdit eden çifte varyat: Delmikron nedir?

 

Omikron varyantında il il veriler açıklandı

 

"Omikron" varyantı aşıya ilgiyi artırdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)