BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUzmana erbaşlara indirimli tabanca----

Uzmana erbaşlara indirimli tabanca

Uzmana erbaşlara indirimli tabanca
03 Aralık 2017 - 09:55 www.finansgundem.com

Uzman erbaşların beylik tabanca alabilmelerini sağlayan düzenleme için KHK bekleniyor. Bu kapsamda uzmanların da düşük bedelle silah edinebilmesi için çalışma başlatıldı

Diyarbakır Silvan’da Uzman Çavuş Mehmet Kızılca’nın kendini koruyabileceği bir beylik silahının olmaması sebebiyle şehit düşmesi, uzun süre tartışma konusu olmuştu. Bunun üzerine harekete geçen hükümet, uzman erbaş ve emeklilerinin de beylik tabanca taşıyabilmelerine yönelik düzenleme hazırladı.
YÜZBİNLERCE KİŞİYİ KAPSAYACAK
 
Önümüzdeki günlerde yayınlanacak KHK kapsamına alınan düzenleme, 86 bin uzman personel ve emeklileri de eklendiğinde yüzbinlerce kişiyi kapsayacak. Yeni düzenleme uyarınca, uzman erbaşlar ile subay-astsubaylar arasındaki ayrımcılık da son bulacak.
 
HER TÜRLÜ VERGİ VE HARÇTAN MUAF
 
Uzmanlar da ilk sözleşmelerini müteakip düşük bedelle zati tabanca edinebilecek ve görevli olmadıkları zamanlarda da silah taşıyabilecek. Milli Savunma Bakanlığı’nın toplu alımı doğrultusunda yapılacak bu muameleler, her türlü vergi, resim ve harçlardan muaf tutulacak. En az 10 yıl görev yapıp TSK’dan ayrılan ya da emeklilik durumlarında, tıpkı subay ve astsubaylarda olduğu gibi onlara da silah taşıma ruhsatı verilecek.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)