BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUzlaştırma paketi Meclis’e sunuldu----

Uzlaştırma paketi Meclis’e sunuldu

Uzlaştırma paketi Meclis’e sunuldu
21 Mart 2020 - 09:29 www.finansgundem.com

Yargı Strateji Belgesi kapsamında ikinci paket dün AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş tarafından Meclis Başkanlığı’na sunuldu.

63 maddeden oluşan yeni paketle tüketici uyuşmazlıklarına zorunlu arabuluculuk geliyor. Boşanma davalarında aile sırlarının deşifre olmaması, ticari davalarda da ticari sırların açığa çıkmaması için taraflar kapalı duruşma isteyebilecek.

Milliyet'ten Ayşegül Kahvecioğlu'nun haberine göre, yeni düzenleme ile hakim, davada taraflardan birinin vekilliğini yapan avukatlar dışındaki tüm avukatları, “duruşma düzenini bozdukları” gerekçesiyle salondan çıkarabilecek. Düzenlemelerden bazıları şöyle:

- Mahkeme sürecinde dilekçeler aşaması tamamlandıktan sonra, ıslah ve karşı tarafın açık muvafakati hariç olmak üzere, iddia veya savunma genişletilemeyecek veya değiştirilemeyecek.

- Hukuk davalarında da ses veya görüntü nakli yoluyla duruşma yapılabilecek.

- İstinafın kapsamı da genişletilecek. Yüzüne karşı aleyhinde ihtiyati tedbir kararı verilen taraf, bu karara karşı doğrudan istinafa başvurabilecek. Ayrıca kendisi dinlenerek aleyhine ihtiyati haciz kararı verilen taraf da istinafa başvurabilecek. Bölge adliye mahkemesi istinaf yargılamasının her aşamasında istinaf incelemesinin gerektirdiği her türlü kararı verebilecek.

- Orman kadastrosuna ilişkin davalarda verilen kararlar, miktar veya değeri dikkate alınmaksızın istinaf veya temyiz incelemesine açık olacak.

- Sulh hukuk ve asliye hukuk mahkemeleri ile özel kanunlarla kurulan hukuk mahkemelerinin yargı çevresi, il ve ilçe sınırlarına bakılmaksızın HSK tarafından belirlenecek.

- Sigortacılık Kanunu kapsamında tazminat alacağı sadece hak sahibine veya avukatına ödenebilecek.

- Ticari davalarda basit yargılama usulüne ilişkin parasal sınır 100 bin TL’den 500 bin TL’ye çıkarılacak.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dx21 Mart 2020 09:42

    Hapislerde hiç virüs yok ama nedense tutuklular, suçlular salınıyor, sizin böyle bir karar vermeye hakkınız yok, resmen fırsatçılık yapılıyor...