BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiUzlaşma yok, Anastasiadis Brüksel yolunda----

Uzlaşma yok, Anastasiadis Brüksel yolunda

Uzlaşma yok, Anastasiadis Brüksel yolunda
24 Mart 2013 - 11:39 www.finansgundem.com

Güney Kıbrıs Rum Kesiminde ön koşul olarak öne sürülen önlem paketinde anlaşma sağlanamadı

Güney Kıbrıs Rum kesiminde, Avro Bölgesi maliye bakanlarının 10 milyar avro yardım karşılığında ön koşul olarak öne sürdüğü 5,8 milyar avroluk önlem paketi üzerinde Troyka ile anlaşma sağlanamadı.
Rum lider Nikos Anastasiadis, bu konudaki müzakereleri sürdürmek üzere sabah erken saatte özel bir uçak ile Brüksel'e hareket etti.
Anastasiadis'e Rum Maliye Bakanı Mihalis Sarris, Hükümet Sözcüsü Hristos Stilyanidis ve Güney Kıbrıs Merkez Bankası üst düzey yetkilileri refakat ediyor. Rum yönetimi ile AB arasında uzlaşma sağlanması durumunda, Brüksel'de, bugün saat 19.00'da gerçekleştirilecek Avro Grup özel toplantısında Güney Kıbrıs ile ilgili kredi anlaşmasının nihai şekli belirlenecek.
Dün gerçekleşmesi beklenen Avro Grup toplantısı, IMF'nin, önlem paketiyle ilgili itirazları nedeniyle son anda ertelenmişti.
IMF, mali yardım karşılığında ön koşul olarak öne sürülen önlemler kapsamında, Kıbrıs Bankası'nın da (Cyprus Bank), Laiki Trapeza gibi ''iyi'' ve ''kötü'' banka şeklinde ikiye bölünerek yeniden yapılanmasını istiyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)