BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiUzay gözlemciliğinde "uydu kirliliği" tehdidi----

Uzay gözlemciliğinde "uydu kirliliği" tehdidi

Uzay gözlemciliğinde uydu kirliliği tehdidi
19 Ocak 2022 - 12:34 www.finansgundem.com

Gök bilimciler, neredeyse 5 uzay fotoğrafından 1'inde kadraja yansıyan alçak yörünge uydularından şikayetçi. Bu uydular, yakın gelecekte asteroidlerin gözlemlenmesinde sorun oluşturabilir.

Yakın tarihli bir araştırmada, SpaceX gibi şirketlerin ticari uydularındaki artışın alçak yörüngeyi kirlettiğine ve bunun da uzay fotoğrafçılığını etkilediğine dikkat çekildi.

Astrofizik Dergi Mektupları adlı yayında, şirketin Starlink gibi uydu programlarının, ciddi sayıdaki karanlık fotoğrafta parlak çizgilerin oluşmasına neden olduğu vurgulandı.

Söz konusu çizgiler 2019 yılında fotoğrafların yüzde 0,5'inden daha az bir oranda görülürken, Ağustos 2021'de bu oran yüzde 18'e kadar yükseldi. Bu da yaklaşık her 5 fotoğraftan 1'inde uydu görülmesi anlamına geliyor.

Fotoğraf: Reuters

Asteroidler gözden kaçırılabilir

Araştırmacılar, uyduların, asteroidleri ve kuyruklu yıldızları takip etmek için yapılan gözlem faaliyetini olumsuz etkilediğini belirtiyor.

SpaceX CEO'su Elon Musk, pazar günü yaptığı açıklamada, bin 469 Starlink uydusunun şu anda alçak yörüngede aktif olduğunu söylemişti. Bunun haricinde, bir rapora göre yaklaşık 8 bin uydu Dünya'nın etrafında dönmeye devam ediyor.

Yeni keşfedilen uzay sinyalleri heyecan yarattı

 

Türkiye'nin ilk cep uydusu Grizu-263A ABD'den uzaya fırlatıldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)