BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUzanlar'ın davasında TMSF’den savunma istendi.----

Uzanlar'ın davasında TMSF’den savunma istendi.

Uzanlar'ın  davasında TMSF’den savunma istendi.
17 Ocak 2022 - 09:42 www.finansgundem.com

Fransa'da mahkeme, Cem Uzan ve Hakan Uzan’ın 69 milyar dolar talebi ile başlayan “haksız fiil ve dolandırıcılıktan oluşan zararların tazmini” davasında, taraflardan 17 Mayıs’taki ikinci celseye kadar savunmalarını istedi.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Vodafone, Motorola, Aydın Doğan, Ferit Şahenk, Nihat Özdemir, Sevil Sabancı, Suzan Sabancı ve Sabancı ailesinden diğer bazı isimler ve Zorlu ailesinden oluşan bazı isimlerin savunmacı olarak temsilcilerinin hazır bulunduğu davanın ilk celsesi, 11 Ocak’ta Paris İstinaf Mahkemesi’nde görüldü.

Paris İstinaf Mahkemesi’ndeki davaya yakın bir kaynak, hakimlerin davalılara “Uzan kardeşlerin dava dilekçesine cevaplarınızı verin” diyerek savunmalarını istediğini aktardı. Mahkeme davanın ikinci celse tarihini 17 Mayıs olarak belirledi. İkinci celseye tüm avukatların katılımı istendi.

Fransa’daki davalarda genellikle görülecek celseden bir hafta önce, tarafların savunmalarını mahkemeye iletmiş olmaları gerekiyor. 11 Ocak’ta başlayan davanın ikinci celsesinin Mayıs’ta yapılacak olması, davanın hızla ilerlediğini gösteriyor.

TMSF'nin temettü hakları hariç, yönetimine el koyduğu Uzan grubuna ait şirketlerin mallarını satın alan sanıklara 'dolandırıcılık ve haksız kazanç elde etme suçlamaları' yöneltiliyor.

Davacı taraf, 2005 yılında TMSF’nin şirketlerin yönetimini devir aldıktan sonra yapılan mal varlıkları satışının hukuka aykırı olduğunu iddia ederek, hukuka aykırı satılan varlıkların geçen 17 yıl içerisinde ürettikleri gelirlerin ve kazançların yani temettü haklarının, faizleri ile beraber 69 milyar dolar olduğunu ileri sürüyor.

Fransız basınının “sıra dışı, özel” olarak nitelediği davada taraflar avukatlarını daha önce belirlemişti. Davalılar kendilerini savunmak üzere Detons, Herbert Smith, Hogan Lowells, Orrick, FTPA gibi ünlü hukuk bürolarında çalışanlardan bir avukatlar ordusu kurdu.

Uzan ailesi FERAL ve DJIDJIRIAN hukuk bürolarından avukatlarla temsil edilecek. TMSF de 3 ayrı avukat ve 2 ayrı hukuk bürosu ile savunma yapmaya hazırlanıyor.

TMSF, Cem Uzan ve Hakan Uzan’ın 69 milyar dolarlık davası ile ilgili daha önce Financial Times'ın açıklama isteğini yanıtsız bırakmıştı. Cem Uzan, 9 Temmuz 2021’de yaptığı sosyal medya paylaşımında tazminat davasını “Asrın davası Paris’te” şeklinde kamuoyuna duyurmuştu.

Cem Uzan dede oldu

 

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TOKATYILDIZI18 Ocak 2022 08:12

    Naletli uzanlar.....dolandırıcılık yap...bankada çift hesap tut....daha sayarsam bura yetmez.....kimse bu zurnalleri savunmasın.....daha bir kaç aile var.....mahkemeler bunların malına el koymalı.....

  • AhmetK17 Ocak 2022 13:50

    Şu adamın yaptığı barajlar istihdamın çeyreğini hükümet yapabilseydi türkiye uçardı

  • mağdur17 Ocak 2022 23:48

    çukurova ve kepez elektrik halka açık şirketlerdi tahtaları hala kapalı 20 yıl önce 1 lootu 1000 tl idi yatırımcının suçu ne şirkete el konuldu ama faliyetleri devam ediyor. ayrıca çok sayıda çimento şirketi falan savunmuyorum ama davayı kazanırsa iş sıkıntılı.

  • baran17 Ocak 2022 14:03

    Açıkla bakayım ne baraj yapmış?  Kanı bozuk aşağılık soysuzlara bu kadar gazel okuyan en az onlar kadar şeref ve haysiyet yoksunudur.  Elektrik şirketleri devletle ortak 30 küsur yıl fakat hiç bir ortaklık yükümlülüğünü yerine getirmediği gibi devleti yıllarca zarara sokmuş!  Bu kanı bozuk ta böyle ahlaksızca itham ediyor.  

  • Asena17 Ocak 2022 13:04

    Siyasile gelen mallar siyasiyle gider souksu iç iyi gelir