BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUzanlar davası.... Motorola'nın itirazına mahkemeden ret----

Uzanlar davası.... Motorola'nın itirazına mahkemeden ret

Uzanlar davası.... Motorola'nın itirazına mahkemeden ret
14 Ocak 2023 - 16:09 www.finansgundem.com

Fransız mahkemesi, Cem Uzan'ın 2021 yılında Motorola'ya açtığı davada, Motorola'nın yargılama yetkisi itirazını reddederek yargılamanın devam etmesine karar verdi. Uzan'ın Doğan, Sabancı gibi varlıklı ailelere karşı açtığı davalar da devam ediyor

Fransa'da Uzan ailesinin Motorola'ya karşı açtığı davada mahkeme, ara kararla yargılamanın sürmesine kanaat etti.

Cem Uzan ve Hakan Uzan'ın Fransa'da Motorola'ya karşı 2021 yılında dolandırıcılıktan açtığı davada mahkeme Motorola'nın itirazlarını reddetti.

Paris'te görülen 160 milyon ABD Doları tutarındaki dolandırıcılık davasında Motorola, Fransız mahkemesinin yargılama yetkisi olmadığı yönünde itirazda bulunmuştu.

Euronews’te yer alan habere göre, Paris'teki mahkeme verdiği ara kararda Fransa Medeni Kanunu'nun 14. Maddesine dayanarak bu itirazları reddetti. Mahkeme, Motorola’yı yargılama kararı aldı.

Fransa Medeni Kanunu'nun 14. Maddesine göre Fransa'da bir yabancı o ülkede ikamet etmese bile mahkemeler önünde dava konusu olabiliyor.

12 Ocak'ta verilen bu kararın Uzan Ailesi'nin Fransa'da açtığı diğer davalara emsal teşkil etmesi söz konusu.

15 yıldır Fransa'da yaşayan iş insanı ve siyasetçi Cem Uzan'ın bu ülkede içlerinde Vodaphone, Motorola, TMSF, Sabancı ailesi, Doğan ailesi, Özdemir ailesi, Zorlu ailesi, Şahenk ailesinden bireylerin de bulunduğu 60 kişi, kurum ve firmaya açtığı 69 milyar ABD Doları değerindeki davası devam ediyor.

2021 yılının Temmuz ayında açılan bu davadaki sanıklar da Motorola gibi mahkemeye “yetkisizlik” iddiasında bulunmuşlardı.

Cem Uzan’ın Fransa’da kaybettiği dava sayısı 20 oldu

Cem Uzan'dan cumhurbaşkanlığı adaylığı açıklaması

Cem Uzan dede oldu

Cem Uzan'ın yasak aşkı kısa sürdü!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)