BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisUzan'ın başı fena dertte!----

Uzan'ın başı fena dertte!

Uzan'ın başı fena dertte!
14 Aralık 2013 - 07:52 www.finansgundem.com

Motorola, Google, Microsoft, Yahoo ve AOL ile anlaşarak Cem ve Hakan Uzan kardeşlerin tüm e-mail yazışmalarını ele geçirdi

Uzanlar’dan 2.5 milyar dolar alacağı olduğunu belirtip bunun peşine düşen Motorola ile Uzanlar arasında yıllardır devam eden kavgada yeni bir gelişme yaşandı.
Geçen Eylül ayında Uzan Ailesi’nin Ürdün’de kurduğu paravan bir bankayla Avrupa’da işlem yaptığını tespit ederek 6 Avrupa bankasına, ‘Uzanlar ve malvarlıklarıyla ilgili tüm bilgi ve belgeleri bize gönderin’ diye karar alan ABD’li yargıç Jed Rakoff‘un Uzan ailesini köşeye sıkıştıracak bir başka karar daha aldığı ortaya çıktı.


Yine Motorola şikayet etti

Milliyet'te yer alan habere göre, 2007 yılında Uzanlar’ın Motorola’ya 3.1 milyar dolar tazminat ödemesine hükmeden Rakoff’un, Motorola’nın ‘Tahsilat yapamadım’ şikayeti üzerine Motorola’ya Uzanlar’ın dünya genelindeki malvarlığını araştırmak için ‘istihbarat toplama’ yetkisi verdiği anlaşıldı.
Bu yetkiyle Motorola, başta Singapur, Ürdün, Hong Kong ve ABD olmak üzere birçok ülkede Uzanlarla ilişkisi olan şirketlerin Cem Uzan başta olmak üzere aile üyeleri ve Uzanlar’ın yöneticileriyle e-mail yazışmalarını ele geçirmek için girişim başlattı. Amaç yazışmalar aracılığıyla Uzan Ailesi’nin gizlediği malvarlıklarını ortaya çıkarmaktı.

‘Uzan Properties’

Mart ve Mayıs aylarında Rakoff’un aldığı gizli kararlar Google, Microsoft, Yahoo ve AOL’e iletildi ve Uzan Ailesi’nin e-mail yazışmalarının tamamını Motorola’ya göndermeleri istendi. Motorola elde ettiği bilgilerle ‘Uzan Properties’ (Uzan malvarlıkları) ve ‘Uzan proxies’ (Uzanlar adına işlem yapan kişiler) listeleri oluşturarak mahkemeye sundu. Mahkeme de Uzanlar’a ait olduğu belirlenen ABD içindeki malvarlıklarının açık artırma usulüyle satılarak elde edilen gelirin Motorola’ya aktarılmasına karar verdi.


Uzanlar FBI’a şikayet etti ama...

Motorola’nın bu girişimi sonrası Uzanlar hemen karşı atağa geçti. Cem Uzan ve Hakan Uzan kardeşler FBI’a, ABD Adalet Bakanlığı’na, New York Savcılığı’na ve Hong Kong’daki resmi kurumlara Motorola’nın aleyhinde, ‘yasadışı elektronik casusluk’ suçlamasıyla şikayette bulundu. Ancak yargıç Rakoff aldığı yeni kararla Uzan Ailesi’nin suçlamalarının temelsiz olduğu kararına vardı. Rakoff, “Tipik Uzan taktikleriyle mahkemeyi oyalamaya çalışıyorlar. Motorola tamamen yasal bir şekilde Uzan Ailesi’nin malvarlığı hakkında bilgi toplamıştır. Eğer Uzanlar’ın buna bir itirazı varsa New York’a gelir mahkemeye sözlü olarak bu itirazlarını dile getirirler” dedi.
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • metin14 Aralık 2013 18:50

    Yeri belli yurdu belli nerde bu devlet git al getir at iceri hirsiz Parista keyif yapiyor nerde bu devlet.

  • :)14 Aralık 2013 13:13

    MAİL Mİİ... YAHU ADAM ONA GÖRE SİSTEM KULLANIYORDUR. VARDIR BİLDİĞİ... ADAM YILLARDIR KRALLAR GİBİ YAŞIYOR.. NE ESADLAR , NE SADDAMLAR, NE KADDAFİLER ,ULKELER BATTI KARGAŞ AOLDU BİNLADİNLER BİLMEM NELER... BAKIN CEM UZAN AYAKTA... DEMEK ADAM IN KADROLAR AKILLI, HUKUKDAN GİDİYOR HER BİR İŞLERE... PARASIDA VAR YURT İÇİ BİTTİ YURT DIŞI BİTMEDİ.. EEEE NASIL OLURDA BANKASI İFLAS EDER? İSTESE O BANKAYIDA MAL VARLIGI İLE AYAKTA TUTABILIRMIŞ, YADA DİĞER YERLERİ.... HABER BAKINCA PARASI BELLİKİ VAR, BELLİKİ MOTOROLA ALACAK PEŞİNDE...

  • x14 Aralık 2013 11:39

    Amerika-motorolayı türk halkı-devleti mi sandın,soyup-çalıp paris'te yerim sandın,donuna kadar alırlar,üstüne bir de hapislerde çürürsün.

  • husam2614 Aralık 2013 11:25

    adam hırsız türkiyeyi bırak dünyayı dolandırmış

  • Borsacı14 Aralık 2013 10:55

    e-mail denen şey şifre olduğu için sadece yazan kişi görebiliyor diye bir düşünceyle herkes gizli bilgilerini e-mail de saklıyor. Hele şirket mailleri hiç güvenli değil.