BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUzan'ın 2 yıl 4 ay hapsi istendi----

Uzan'ın 2 yıl 4 ay hapsi istendi

Uzan'ın 2 yıl 4 ay hapsi istendi
31 Ağustos 2021 - 17:41 www.finansgundem.com

Fransa'da yaşayan Cem Uzan'a dava açıldı. Uzan, sosyal medya üzerinden eski TMSF Başkanı Ahmet Ertürk ve üyeleri hakkında yaptığı açıklamalarından dolayı 2 yıl 4 ay hapis istemiyle yargılanacak.

Ekim 2009'dan bu yana firari olarak Fransa'da yaşayan Cem Uzan'ın, sosyal medya üzerinden eski Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk ve üyeleri hakkında yaptığı açıklamalarından dolayı davalık oldu.

Sabah gazetesinden Atakan Irmak'ın haberine göre, Cem Uzan, Şubat 2020'de yaptığı açıklamanın bir kısmında, 'Ahmet Ertürk ve TMSF denen hırsızlar ordusu' ibaresini kullanınca TMSF Başkan ve Kurul üyeleri Uzan hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Savcılığa sunulan şikayet dilekçesinde Cem Uzan'ın mesnetsiz bir şekilde hakaret ve iftiralarda bulunduğu, bu nedenle hem kurumun hemde şahısların alenen hedef alındığı ifade edildi.

Savcılık tarafından başlatılan soruşturma kapsamında halen aranması bulunan Cem Uzan'ın Türkiye'de bir adresi olmadığı için ifadesi alınamadı.

Savcılık, onaylı Instagram hesabına sahip olan Uzan hakkında söz konusu paylaşımlardan dolayı 'Sesli Yazılı veya Görüntülü Bir İleti ile Hakaret' suçundan 2 yıl 4 ay hapis istemiyle iddianame düzenledi. Dava, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

Sezgin Baran Korkmaz hakkındaki iade başvurusu kabul edildi

 

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Berber Bekri 01 Eylül 2021 02:49

    Uzanın haberi var mı bundan

  • Tekno papaz31 Ağustos 2021 22:09

    20 yıldır davaları süren ve suçlu bulunan biri. Yazın hesabına Türkiye'ye gelirse atarsınız. 3/5 farketmez 

  • Mucise Reis ;)31 Ağustos 2021 20:43

    Keşke AKkupe  millet vekili olsaydı, ne savcular soruştururdu, ne incelerdi, nede konu gundem olurdu.  :D hapsi bırak, mahkeme kurulmaz, savcı soruşturmazdı. Uzan paran var, nasıl oluyorda hapis cezası alabiliyorsun : )) kimler çıktı, kimler kaçtı kimler gitti Türkiye den hahaa :D 

  • Cego 31 Ağustos 2021 19:21

    Erdoğan bayraktarın açıklamaları İçin kime ceza verilecek.