BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisUzan'a sert sözler----

Uzan'a sert sözler

Uzan'a sert sözler
11 Ekim 2013 - 08:44 www.finansgundem.com

Cem Uzan’ın açıklamalarına TMSF eski Başkanı Ertürk’ten yanıt: Ahlâksız

TMSF eski Başkanı Ahmet Ertürk, ünlü işadamı Cem Uzan’ın İmarbank operasyonu ile ilgili yaptığı açıklamalara itiraz ederek, Uzan’ın iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.
Ertürk, “Cem Uzan’ın gazetenizde son üç gündür yayınlanan iddialarının tümü yalan ve iftiradan ibarettir. Zaten bu kişinin ve ailenin en büyük özelliği hiçbir sınıra ve ahlaki ölçüye dayanmadan korkusuzca ve ölçüsüzce yalan söylemeleridir. Bankanın mevduatı ile ilgili söyledikleri bu yalanın en bariz örneğidir. Bankanın görünen kayıtlı mevduatının 10 katı büyüklüğünde gizli hesaplarda izlenen bir mevduatın olduğu tespit edilmişti” dedi.
KAYITLAR KARŞILAŞTIRILDI
Ertürk şunları söyledi:

“İmarbank’taki mevduat ödemeleri kayıtlar karşılaştırılarak yapılmıştır. Mevduat sahiplerinin ibraz ettikleri belgeler ile karşılaştırılmış ve kontroller yapılmış ve öyle ödenmiştir. Dolaysıyla bu iddiaya cevap vermekten bile hicap duyuyorum. Kendime yakıştıramıyorum. Ama sizi okuyan vatandaşların aklında bir soru işareti kalabilir diye açıklama yapmak zorunda kaldım. Kendisinin iki tane mahkûmiyeti var. Bu mahkûmiyetten dolayı yurtdışına kaçmıştır. Kaçışı ile ilgili diğer anlattığı da tam bir senaryodur. Bugün Motorola ile ilgili olarak anlattığı gizli anlaşma iddiası da gülünç bir yalandan ibarettir. TMSF bir kamu kuruluşudur. Her tasarruf bir karara dayanmak zorundadır. TMSF ile Motorola arasındaki anlaşma da resmî olarak karar organlarından geçirilmiş protokol ile yürütülmüştür. Gizli anlaşma diyerek işi esrarengiz havaya sokmak onun her zaman yaptığı vatandaşın aklını bulandırmaktan ibarettir.
MAĞDUR OLDUĞUNA İNANMIYORUM
Düzenlenen belgede yani gizli anlaşma olduğu iddia edilen belge de, Telsim’in borçları ile ilgili bir konuydu. Motorola’nın, Telsim’in yurtdışındaki varlıkları üzerinde yeniden takip başlatmamasını konu alan hükümler var. Motorola da, Telsim’den olan alacakları dışında aileden bazı alacakları olduğunu belirterek, bu alacaklarını da koruma altına almak istemiştir. Protokolün teknik detaylarına girmeye gerek görmüyorum. Ancak protokolün temel amacı TMSF’nin yurtdışındaki varlıklarını korumaya yönelik hazırlanmış bir metin olduğunu biliyorum. Siyaseten ne kadar masum ve mağdur olduğuna yönelik iddialarını da gülerek hatta acıyla gülümseyerek okudum. O konuda zaten bütün vatandaşlar her şeyin ne olduğunu biliyorlar. Geriye dönük yaptığı bütün açıklamalar sadece gülümsetiyor. İmarbak’taki yolsuzluklar, dünya yolsuzluk tarihine geçecek niteliktedir. Bunlar TMSF’nin mahkemelerin de kayıtlarında bulunmaktadır. Zaten kendisinin ve ailesinin mahkûmiyetleri de bu durumu belgelemiştir. Bu operasyonun baştan planlı ve vatandaşı dolandırmaya yönelik bir operasyon olduğu da ortaya çıkmıştır. Ve medya gücünü de bu ailenin geçmişte ne amaçla kullandığı ortadadır. O konuda yaptığı açıklamalar ve kendisini aklayan açıklamalarda her zaman yaptığı yalanlardan ibarettir.
Paris’te lüks içinde yaşamasını biliyor ama, şu anda parasını alamayan off-shore mağdurlarının parasını niye ödemiyor. Parasını alamayan yüzbinlerce insan parasını almayı bekliyor. Dürüstse onları ödesin. Ödemezse, Paris’e hesap sormaya geliyorum. Önce Paris’te hangi parayla yaşadığının hesabını versin. Ben de TMSF eski Başkanı olarak, öncelikle bunun hesabını vermesini istiyorum. Haram para ile böyle sefa sürülmez.”
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)