BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisUzaktan çalışmanın karanlık yüzü----

Uzaktan çalışmanın karanlık yüzü

Uzaktan çalışmanın karanlık yüzü
13 Ekim 2022 - 17:57 www.finansgundem.com

Davulun sesi uzaktan kulağa hoş geliyor. Oysa uzaktan çalışanlar için her şey, ofise gidenlerin zannettiği kadar toz pembe olmayabilir…

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Uzaktan çalışmanın karanlık yüzü, göründüğü kadar harika olmadığını gösteriyor. Yapılan araştırmalar, uzaktan çalışanlar için durumun, ofise gitmek zorunda kalanların zannettiği kadar toz pembe olmadığını gösteriyor.

MetLife tarafından 1.000 tam zamanlı çalışanla yapılan yakın tarihli bir ankete göre, uzaktan çalışanların yüzde 55’i mali durumları konusunda çok endişeli. Bu, yüzde 46'sı aynı şekilde hisseden hibrit çalışanlardan daha fazla bir orana karşılık geliyor.

Araştırmaya göre, uzaktan çalışanları için stres, üstesinden gelinemeyecek kadar fazla hale gelebiliyor. Fortune’dan Chloe Berger’in haberine göre, uzaktan çalışanların yüzde 53’ü, yakında finansal bir ‘kırılma noktasında’ olacaklarını tahmin ediyor. Hibrit ve yüz yüze çalışanların ise sadece yüzde 41'i aynı şeyi söylüyor.

Finansal güvensizlik

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, bu karamsar tablonun arkasında, MetLife, uzaktan çalışanların, yüz yüze veya hibrit çalışanlara kıyasla emeklilik planlarını belirleyen 401(k) hakkında endişelenmeye daha fazla zaman harcamaları olduğunu söylüyor.

Bunun nedeninin, 410(k)’nın faydalarının ne anlama geldiğini onlara açıklayabilecek, şahsen konuşabilecekleri kimseleri olmadan kayıt sürecini kendilerinin halletmek zorunda olmaları gösteriliyor. Bu tür konuşmalar Zoom veya benzeri platformlarda daha kafa karıştırıcı olabiliyor. Çalışmaya katılanların birçoğu MetLife'a tüm kayıt sürecini anlarlarsa finansal olarak daha güvende hissedeceklerini söylüyor.

Kovulma olasılıkları yüzde 78

Voya Operasyon Müdürü Mona Zielke, “Açık kayıt sırasında, çalışanların çok çeşitli avantajlar hakkında kararlar vermesi gerekiyor, ancak ortalama olarak insanlar açık kayıt için 17 veya 18 dakika harcıyor” şeklinde konuşuyor. Fortune’un Şubat ayında yaptığı araştırma, insanların hangi televizyon şovunu izleyeceğine karar vermelerinin genellikle daha uzun sürdüğüne dikkat çekiyor.

Buna rağmen uzaktan çalışanlar, ekonomi daha da kötüye giderse başlarına ne geleceği konusunda endişelenmekten geri durmuyor. Ekonomik istikrarsızlık söylemleri ve devam eden işten çıkarmalar, uzaktan çalışanların tehlikede olduğuna dair korkularını artırıyor. GoodHire'ın ‘Uzaktan Çalışma’ raporuna göre, ABD’de çalışanların yüzde 78'i, uzaktan çalışanların bir resesyonda işlerini kaybetme olasılığının daha yüksek olacağından korkuyor.

Patronların yüzde 60’ının hedefinde onlar var

Gözden ırak olma endişesi, yakınlık önyargılarının hala var olduğu bir iş yerinde birdenbire ortaya çıkmıyor. Araştırmalara göre, 10 yöneticiden 6’sı bir resesyonda önce uzaktaki çalışanları işten çıkaracaklarını söylüyor.

Lightcast Kıdemli Ekonomisti Layla O'Kane, “Uzaktan çalışanlar genellikle üstün dijital becerilere sahipler çünkü işlerini uzaktan yapmalarını sağlayan şey de bu” diyor. O’Kane, “Uzaktan çalıştıkları için genellikle iletişim ve iş birliği konusunda daha fazla çalışmak zorunda kalıyorlar” diye de ekliyor.

Wall Street nefret etse de uzaktan çalışma hızla yayılıyor

 

Uzaktan çalışmak isteyenler bu sektörlere akın ediyor

 

Apple çalışanları, uzaktan çalışma esnekliği talep ediyor

 

Patronlar, uzaktan çalışanları yakından izliyor

 

Ekonomiyi uzaktan çalışanlar besliyor

 

Uzaktan çalışma cinsiyet eşitsizliğini körüklüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)