BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisUzaktan çalışma patronlar için de kârlı----

Uzaktan çalışma patronlar için de kârlı

Uzaktan çalışma patronlar için de kârlı
01 Kasım 2022 - 16:28 www.finansgundem.com

Pandemi dönemiyle birlikte ortaya çıkan uzaktan çalışma uygulamaları yöneticilerin de çalışan başına yıllık 10.600 dolar harcamadan tasarruf etmesine imkan sağlıyor.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Uzaktan çalışma uygulamalarının, ulaşım harcamalarını azaltma ve dışarıda pahalıya yemek yeme gibi harcamaları azaltarak çalışanların bütçesine katkı sağladığı biliniyor. Ancak Fortune’un haberine göre bu yeni çalışma biçimi aynı zamanda şirket yöneticilerinin de tasarruf etmesine imkan sağlıyor.

Yazılım geliştirme pazarı Lemon.io’nun yakın tarihli bir raporunda uzaktan çalışma seçenekleri sunan şirketlerin çalışan başına yıllık 10.600 dolara kadar tasarruf edebileceği ortaya kondu. Bu ekstra tasarruflar birçok uzmanın öngördüğü üzere, küresel bir resesyonun gerçekleşmesi durumunda şirketler için yararlı olabilir. Zira olası bir resesyon birçok şirketi harcamalarını azaltmaya zorlayabilir.

Rapor, ofis kiralama maliyetlerinin küçültülmesinin tek başına şirketlerin çalışan başına yıllık 5.580 dolar tasarruf sağlayabileceğini işaret ediyor. Ancak bütçe tasarrufu sadece ofis alanlarından ibaret değil. Araştırmada çalışma alanlarının çalışan başına en az 120 metrekare olması gerektiği tahminine dayanarak, onarım ve bakım maliyetleri gibi giderlerden çalışan başına 2.000 dolardan fazla tasarruf edebileceği ortaya çıkarıldı.

Ofis atıştırmalıkları, kahve ve çay gibi harcamalardan elde edilen tasarruflar da kişi başına yaklaşık 1.300 dolara kadar yükseliyor. Çalışma alanları ve bilgisayar ekipmanları gibi tek seferlik harcamalar ise çalışan başına yaklaşık 1.600 dolar.

Bazı şirketler internet maliyetleri, cep telefonları ve uzaktan çalışma alanı için ek ödemeler sunmayı sürdürüyor. Ancak bu avantajlar işverenler için minimum bir masraf olma eğiliminde. Şubat ayında ABD İşverenler Konseyi tarafından yapılan ankete katılan işverenlerin sadece %3'ü, çalışanlarına ev-ofis ekipmanları için toplu bir maaş veya geri ödeme teklifi sunduğunu belirtiyor. Ödenen ortalama miktar ise aylık bazda yaklaşık 66 dolar.

Araştırma firması Global Workplace Analytics'in bir analizine göre, haftada en az iki ila üç gün uzaktan çalışan çalışanlar sayesinde işverenlerin yılda 11.000 dolara kadar tasarruf edebileceği ortaya konuyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Kovid-19 döneminde yaygınlaşan uzaktan çalışma yöntemleri, pandemi sürecinin sona ermesiyle birlikte farklı bir noktaya doğru evrildi. Şirketler ofise dönüş çağrılarında bulunurken çalışanlarsa işlerin evden de yürütülebileceğini savunarak ofise dönme konusunda isteksiz davrandı. Özellikle ABD’de istihdam piyasasının sıkılaşması da çalışanların bu isteklerinin büyük oranda kabul görmesinde etkili oldu. Yine de ABD şirketlerinin çoğu tamamen uzaktan çalışmıyor. Bunun yerine bazı çalışanların ofise geldiği ve diğerlerinin evden yarı zamanlı veya tam zamanlı çalıştığı hibrit bir yöntemle çalışma biçimi yaygınlaştı.

Lemon ekibi hesaplamalarını şirketlerin ofiste hizmet verenlerin sayısına dayanarak ofis kiraladıkları varsayımına dayandırdığını belirtiyor. Bu özellikle de içerisinde bulunduğumuz dönem ekonomik belirsizliklerin hakim olduğu süreçlerde gerçekçi bir yaklaşım olarak ortaya çıkıyor.

Tasarrufların arıtırılabilimesi için şirket yönetimlerinin hibrit ofislerin toplam ofis alanlarını küçültülerek hangi çalışanların uzak, hibrit veya ofiste olduğunu belirleme konusunda proaktif rol oynamaları gerekiyor.

Uzaktan çalışmak her ne kadar ucuz olsa da yakın tarihli 2022 BOMA Uluslararası Kovid-19 Ticari Gayrimenkul Etki Araştırması’na göre, iş operasyonları yöneticilerinin %86'sı ofisin şirketleri için "hayati" olduğunu bildiriyor.

Yine de 1.200 ticari ofis yöneticisinin neredeyse %30'u, işgücünün önümüzdeki 12 ila 18 ay boyunca çoğunlukla veya tamamen uzaktan çalışacağını tahmin ediyor. Her 10 yöneticiden yedisi ofis alanı ihtiyaçlarını yeniden değerlendirdiklerini ve yöneticilerin %61’i ofis alanlarını azaltacaklarını belirtiyor.

Uzaktan çalışmanın karanlık yüzü

 

Avrupa'da çalışmak için ne gerekiyor?

 

İş yerleri için ‘toksik’ uyarı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)