BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUzaktan çalışma kurallarına uymayan şirketlere para cezası----

Uzaktan çalışma kurallarına uymayan şirketlere para cezası

Uzaktan çalışma kurallarına uymayan şirketlere para cezası
29 Aralık 2021 - 09:41 www.finansgundem.com

Fransa, Kovid-19 ile mücadele döneminde uzaktan çalışma kurallarına uymayan şirketleri cezalandırmayı planlıyor.

Fransa Çalışma Bakanı Elisabeth Borne, uzaktan çalışma sistemi kurmakta isteksiz olan şirketlere idari para cezası vermek istediklerini söyledi.

Euronews’ta yer alan habere göre, Borne’un sendikalarla yaptığı toplantı sonrası Bakanlık ofisinden yapılan açıklamada, “Bakan, sosyal taraflara daha caydırıcı ve daha hızlı idari nitelikte yaptırımlar uygulamak için yasa tasarısında değişiklik önermek istediğini duyurdu” denildi.

Bakanlık, müfettişlerin, “bazı şirketlerin ulusal şirket protokolünde (PNE) öngörülen uzaktan çalışmanın uygulanmasına direnç gösterdiğini” kaydettiğini bildirdi.

Ülkenin en büyük üçüncü konfederasyonu Force Ouvriere’in (FO) genel sekreteri Michel Beaugas, “Karşı çıkan şirketler için idari para cezaları yasa tasarısında değişiklik yapılarak getirilecek” diye konuştu. CFTC Başkanı Cyril Chabanier de “uzaktan çalışma kurallarına gerçekten uymayan şirketlere cezai yaptırımlar olacak” dedi.

“3 GÜN UZAKTAN ÇALIŞMA ZORUNLU”

Başbakan Jean Castex, dün yaptığı açıklamada ocak ayından itibaren imkanı olan tüm işletmeler için uzaktan çalışmanın 3 hafta süreyle haftada en az 3 gün zorunlu olacağını kaydetti. Castex, ayrıca ‘uygun şirketlerden’ bu süreyi 4 güne çıkarmasının istenebileceğini bildirdi.

Yönetim, bu ‘zorunluluğun’ işverenin, iş kanununda yer alan çalışanlarının sağlığını güvence altına alma ihtiyacından kaynaklandığını vurguluyor.

Uzaktan çalışmaya ilişkin yasal çerçevenin çizilmesini savunan iş müfettişleri sendikası CGT-TEFP, uzun süredir verilen cezaların zayıflığı ile şirketleri kontrol edecek personelin eksikliği konusunda eleştiriler dile getiriyordu.

25 Aralık, Fransa'da 104 bin 61 ile salgının başından bu yana en yüksek günlük vaka sayısının tespit edildiği gün olmuştu.

Kovid-19’u ağır atlatanlar dikkat

 

Almanya’da Kovid-19 önlemleri protesto edildi

 

Fransa’da KOVID-19 önlemleri artırıldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)