BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUzaktan çalışma devrimi abartılıyor mu?----

Uzaktan çalışma devrimi abartılıyor mu?

Uzaktan çalışma devrimi abartılıyor mu?
24 Mart 2021 - 14:20 www.finansgundem.com

Korona virüs pandemisinin ortaya çıkmasıyla birlikte yükselişe geçen uzaktan çalışma trendi bir devrim mi?

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüs pandemisinin milyonlarca çalışanı evden çalışmaya mecbur bırakmasının ardından bir yıl geçti. Şimdi birçok şirket çalışanlarını ofise nasıl döndürebileceğini düşünüyor. Bazı şirketler geride kalan 12 ayın uzaktan çalışmanın olumlu yanlarını kanıtladığını düşünüyor. Bu nedenle de daha esnek bir çalışma sistemi planlıyor. Ancak giderek artan bir şekilde, evden çalışma devriminin sınırlarına yönelik işaretler ortaya çıkıyor.

Önde gelen birçok küresel şirket, KPMG’nin 500 CEO’yla yaptığı anketin sonuçlarına göre, pandeminin ardından ofislerini küçültmeyi planlamıyor. Katılımcıların yalnızca %17’si ofis alanlarını küçültmeyi planladığını açıkladı. Bu rakam ise ağustos ayında %69’du. Ankete katılan yöneticilerin %30’u ise birçok çalışanının haftanın iki ila üç günü evden çalışabileceğini söyledi.

KPMG’nin raporunda, “bu durum ofis alanlarında küçültmenin tamamlandığını ya da planların değiştiğini gösteriyor. Uzaktan çalışma bazı çalışanlar için zorlu bir süreç oldu” dendi. Accenture tarafından, ABD’de 1,450 kurumsal yöneticinin katılımıyla gerçekleşen ankette ise, evden çalışmaya geçişin ilk aşamalarda beklendiği kadar kapsamlı olmayabileceği ortaya çıktı.

Yöneticiler çalışanların %18’inin pandemi öncesinde esnek çalışma düzenlemelerine sahip olduğunu tahmin ettiklerini söyledi. Pandemi sonrasında, yöneticiler bu oranın %25’e yükselmesini bekliyor. Accenture’un Kuzey Amerika CEO’su Jimmy Etheredge, CNN’e yaptığı açıklamada, “bu rakamın daha yüksek olmasını bekliyordum” dedi. Etheredge, bu oranın tartışmalar devam ederken yükseleceğini düşünüyor.

Esnek çalışma düzenlemelerini en azından yaz aylarının sonuna kadar sürdürmeyi planlayan Accenture’da uzaktan çalışma yüksek ihtimalle proje bazında düzenlenecek. finansgundem.com'un derlemesine göre, perakende gibi sektörlerde müşteriler, çalışanları görmeyi beklese de diğerleri profesyonel ilişkilerini internet üzerinden sürdürme konusunda bir sorun yaşamadıklarını söyledi.

Bazı şirketler pahalı şirket binalarının yarattığı maliyeti kısma planlarını sürdürüyor. Bu şirketler arasında İngiltere’nin en büyük üç bankası da yer alıyor. Ancak yapılan anketler, herkesin uzaktan çalışmayı kalıcı hale getirme konusunda istekli olmadığını gösteriyor.

Pandemi aynı zamanda zihinsel sağlık konusunda da tartışmaları ortaya çıkardı ve iş verenleri çalışanlarının aşırı çalışma ve yorgunluk gibi şikayetlerine daha yakın ilgi göstermek zorunda bıraktı. Goldman Sachs CEO’su David Solomon, yatırım bankacıları için cumartesi günlerini tatil günü haline getirmek için çalışacağı konusunda söz verdi. Bu hamle ise haftada 95 saat çalıştıkları ve “insani olmayan” çalışma koşulları nedeniyle yükselen şikayetlerin ardından geldi.

Ruh hali Kovid aşısını etkiler mi?

 

Pandemi ABD'li milyarderlere yaradı: 1,3 trilyon dolar kazandılar

 

Deloitte’ten personeline 2 bin sterlinlik teşekkür ikramiyesi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)