BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisUzaktan çalışan firmalar beyin göçü alıyor----

Uzaktan çalışan firmalar beyin göçü alıyor

Uzaktan çalışan firmalar beyin göçü alıyor
28 Nisan 2022 - 17:44 www.finansgundem.com

Pandemi süreciyle birlikte hayatımıza giren uzaktan çalışma teknolojileri yetenekli çalışanların iş tercihinde kritik bir unsur haline dönüşüyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Pandemiden çıkan tek bir iyi şey varsa o da şüphesiz evde çalışmanın konforu. Tam zamanlı olarak uzaktan çalışan birçok kişi mesai saatlerini rahat ve tanıdık bir ortamda geçiriyor. Değişken mesai saatleri sayesinde mikro yönetim neredeyse imkansız hale geldi. Çalışanlar video konferans aramaları sırasında prezantabl göründükleri sürece istedikleri her kıyafeti giyebiliyorlar.

Kendisi de uzaktan tam zamanlı çalışan MarketWatch yazarı Jurica Dujmovic’e göre iyi bir iş ahlakı, hırsı ve rahatsız edilmeden çalışabileceği odası olan herkes için evden çalışmak kurumsal bir ortamdan çok daha üretken ve mutlu çalışılabilecek bir seçenek sunuyor.

Ancak Dujmovic’e göre birçok beyaz yakalı için evden çalışma dönemi sona eriyor olabilir. Birçok kurumsal yönetici, özellikle de büyük şirketler, çalışanlarını uzaktan çalışmaya uyarlamak konusunda çekinceli davranıyor. Bu eğilim finans yazarına göre ya modern teknolojideki değişimleri anlayamamaktan ya düşük sosyal becerilerden ya da çalışanlara yönelik güven eksikliğinden kaynaklanıyor.

Elbette bütün meslekler uzaktan yapılabilir nitelikte değil. Özellikle de fiziksel emek gerektiren zorunlu olan meslekler uzaktan çalışma tartışmasına dahil değil. Bununla birlikte çalışanlarının ofise dönmesini talep eden teknoloji devleri bunun karşılığında onlara çok az hizmet sunabiliyor. Bu hizmetler çoğunlukla ücretsiz yemek, sırt çantası ve benzeri eşantiyonlar şeklinde.

Söz konusu yaklaşım Dujmovic’e göre üst kademe yöneticilerle sıradan çalışanlar arasındaki kopukluğu gösteriyor. Finans yazarına göre bu tablo yönetimdekilerin çalışanların ihtiyaçlarını ne kadar az anladığına işaret ediyor.

Ancak ofise dönüş hareketi muazzam bir şekilde geri tepebilir.

Çalışanlar sadece kalabalık ofislere ve toksik ortamlara geri dönmek istememekle kalmıyor, aynı zamanda topluluklar halinde işten ayrılıyorlar. Üstelik öncelikle yetenekli çalışanlar sonra da geri kalan personel işten ayrılıyor. İşten ayrılanlarsa Web 3.0’ın gelişim safhasında yer alan şirketlere girmeyi hedefliyor.

Tıpkı geleneksel finansın gelecek vaat eden muadili blockchain firmalarının baskısı altında olması gibi, yeni teknoloji de eski devlere üstün geliyor ve altyapılarına hayati darbeler vuruyor. Finansgundem.comun derlediği bilgilere göre finans alanındaki en parlak zihinler artık Wall Street devleri yerine sayıları her geçen gün artan blockchain şirketlerini tercih ediyor.

Beyin göçü oldukça güçlü bir olgu. Teknoloji çalışanlarının kripto girişimleri arasında daha iyi fırsatlar aradığı bir ortamda, eski tip kurumsal yapıda bir şeylerin değişmesi gerektiği de açık bir şekilde görülüyor.

Finans sektörünün en iyileri kriptoya kaçıyor

 

Çalışanların üçte ikisi ofise dönmek istemiyor

 

Apple çalışanları, şirkete karşı ilk sendikayı kuruyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)