BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaUzak Doğu hedefleri tutturamıyor----

Uzak Doğu hedefleri tutturamıyor

Uzak Doğu hedefleri tutturamıyor
30 Nisan 2013 - 07:00 www.finansgundem.com

Japonya ve Güney Kore'nin sanayi üretimi Mart'ta beklentinin altında kalırken, Tayvan'ın ekonomisi de ilk çeyrekte soğumaya işaret etti

Asya'nın en büyük ekonomilerinin üretimi, küresel talepteki zayıflığın toparlanmanın hızını azaltmasından zarar görüyor. Japonya ve Güney Kore'nin sanayi üretimi Mart'ta beklentinin altında gelirken, Tayvan'ın da ilk çeyrek büyümesi de tahminlerin yarısının altında kaldı.
Japonya'da üretim aylık bazda yüzde 0.2 tırmanarak, yüzde 0.4 sıçrama beklentisini tutturamadı. Güney Kore'nin üretimi yüzzde 2.6 düşerken, Tayvan'ın gayrisafi yurtiçi hasılası yalnızca yüzde 1.54 büyüdü.
ABD'nin gayrisafi yurtiçi hasılasının ilk çeyrekte beklentinin altında büyümesi ve Çin'in beklenmedik şekilde yavaşlamasının ardından bugün açıklanan veriler, küresel ekonomideki soğuma sinyallerine dikkat çekti. Japonya öngörülmedik bir parasal genişleme uygulasa da, son rakamların ardından Güney Kore merkez bankasının faiz indirim ihtimalini de artırabilir.
Denizaşırı talebin son aylarda hızlandığını ancak büyümenin ılımlılaştığını söyleyen ROyal Bank of Scotland Group Plc'nin başekonomisti Junko Nishioka, ABD'ye otomobil ihracatının yavaşladığını belirtti.
MSCI Asya Pasifik Endeksi, merkez bankalarının teşvik önlemlerini genişleteceği spekülasyonuyla Haziran 2008'den bu yana en yüksek seviyesine tırmandı. Gösterge endeks bugün Tokyo saati ile 10:46'da yüzde 0.7 yukarıda seyrediyordu.
ABD'de Fed bugün başlayacak olan toplantısında tahvil alımlarına bağlılığını yenilemeyi gözden geçirirken, Bloomberg anketine katılan ekonomistler Avrupa Merkez Bankası'nın bu hafta faiz indireceğini tahmin ediyor.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)