BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUydu görüntüleri İtalya'da hava kirliliğinin azaldığını gösteriyor----

Uydu görüntüleri İtalya'da hava kirliliğinin azaldığını gösteriyor

Uydu görüntüleri İtalya'da hava kirliliğinin azaldığını gösteriyor
17 Mart 2020 - 16:54 www.finansgundem.com

Avrupa Uzay Ajansı'nın (ESA) yayınladığı son uydu görüntüleri, koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağının uygulandığı İtalya'da hava kirliliğinin ciddi şekilde azaldığını ortaya koydu

Copernicus Sentinel-5P uydusundan elde edilen veriler kullanılarak yapılan bir animasyon, ülkenin kuzeyindeki hava kirliliğinde önemli ölçüde azalma olduğunu gösteriyor.Roma yönetimi şubat ayında ilk olarak ülkenin kuzeyini karantinaya alıp halktan dışarı çıkmamasını istemiş, ancak geçen hafta bu uygulamayı ülke geneline yaymıştı.

ESA Sentinel-5P misyon yöneticisi Claus Zehner, "Kuzey İtalya'daki Po Ovası üzerindeki azot dioksit emisyonlarındaki düşüş gayet belirgin." açıklamasında bulundu.

Bulut örtüsü ve değişen hava koşulları nedeniyle verilerde küçük farklılıklar olabileceğine işaret eden Zehner, "İtalya'daki daha az trafik ve daha az sanayi faaliyetleri, gördüğümüz emisyonlardaki azalma ile örtüşüyor. Bundan eminiz.” diye konuştu.

Animasyon, ortalama 10 günlük hareketli kullanarak 1 Ocak - 11 Mart arasındaki dönemi kapsıyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)