BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÜsküdar'daki dev arazi satıldı----

Üsküdar'daki dev arazi satıldı

Üsküdar'daki dev arazi satıldı
05 Aralık 2018 - 14:34 www.finansgundem.com

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Üsküdar Ünalan'daki 29 bin 664 metrekare büyüklüğündeki araziyi, ihaleyle 550 milyon liraya İGDAŞ'a sattı

İBB, Üsküdar'ın en değerlik arazisi olarak belirtilen Ünalan'daki araziyi ihale usulü ile İGDAŞ'a sattı. Bölgedeki 29 bin 664 metrekare büyüklüğündeki için İBB Encümen Salonu'nda ihale gerçekleştirildi. Önceden duyurusu yapılan ihaleye sadece İGDAŞ katıldı.

Kapalı zarf usulüyle gerçekleşen ihalede, İGDAŞ, 386 milyon liralık bir teklif verdi. Ardından pazarlık yapıldı. Pazarlık sonucunda üzerinde İkmal Müdürlüğü bulunan İGDAŞ, 550 milyon lira vererek arazinin sahibi oldu.

İhale sonucunda gazetecilere bilgi veren İhale Komisyonu Başkanı ve İBB Meclis Üyesi Rasim Bilgehan, arazinin İGDAŞ tarafından alındığını söyledi.

Hali hazırda 18 bin metrekarelik alanın zaten İGDAŞ tarafından kullanıldığını belirten Bilgehan, "Burası mevcut imar planlarında kısmen, ticaret, konut, özel orta okul, sağlık, meydan, park ve imar yolu olarak geçiyor. İmar planlarında bir değişiklik yapılmadan satıldı. Katılımcı vardı. O da İGDAŞ'tı. Arazi 550 milyon lirayla İGDAŞ'ın oldu. İGDAŞ mevcut kullanımını devam ettirmek için satın aldı" diye konuştu. (Sputnık)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)