BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkUPT için şimdi koşma zamanı----

UPT için şimdi koşma zamanı

UPT için şimdi koşma zamanı
23 Temmuz 2015 - 16:03 www.finansgundem.com

UPT Ödeme Hizmetleri A.Ş., Genel Müdürü Ulu, "Sektöre çözüm getirecek pek çok alternatif ürünümüz ve müşteri çözümlerimiz ile yarışa hazırız" dedi

2010 yılından bu yana “Ucuz Para Transferi” ve “Universal Payment Transfer” olarak hem yerel hem de uluslararası alanda faaliyet gösteren UPT Ödeme Hizmetleri A.Ş. (UPT), Ödeme Hizmetleri Lisansı’nı da ilk alan firma olarak yoluna hızlı bir şekilde devam ediyor. 

Lisans başvurularının tamamlanmasının ardından yapılan değerlendirme sonucunda UPT Ödeme Hizmetleri A.Ş., ödeme hizmetleri lisansını alan ilk firma oldu. UPT Ödeme Hizmetleri A.Ş.’nin lisans bilgisi 15 Temmuz 2015 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlandı ve lisans başvurusu onaylanan ilk firma unvanını kazandı. 

“Süreci başarıyla tamamladık, şimdi koşma zamanı”

UPT Ödeme Hizmetleri A.Ş. CEO’su Erol Ulu, yaşanan süreç ve UPT olarak aldıkları Lisans’la ilgili olarak şunları söyledi: 

“Lisans sürecini tamamlayıp faaliyet iznini alan oyuncular sıkı bir rekabet ortamında hızlı aksiyonlar almak durumunda kalacaklar. UPT Ödeme Sistemleri A.Ş. olarak lisans sürecimizi başarıyla tamamladık ve lisans sahibi bir ödeme şirketi olarak sektöre çözüm getirecek pek çok alternatif ürünlerimiz ve müşteri çözümlerimizle yarışa hazırız, şimdi bizim için koşma zamanı.” 

UPT’nin hizmet ağı genişliyor

UPT sistemi ile yapılan para transferleri şu an 222 ülkede 400,000 binden fazla noktada ve sadece birkaç dakika içinde alıcısına ulaşıyor ve alıcıdan hiçbir zaman masraf alınmıyor. Önümüzdeki dönem içinde UPT kendi yurt dışı yapılanmasını başlatıp uluslararası fatura, online ve mobil ödeme gibi yeni hizmetler sunmayı hedefliyor.  

Para transferi alanında müşteri çözümleri yanında kurum tarafındaki çözümler de büyük önem taşıyor. UPT’nin faaliyet alanında pek çok ülke ve kurum ile entegrasyon gerektiren bir süreci mevcut ve bunu Türkiye’nin ilk para transfer markası olmanın verdiği güçle en iyi şekilde gerçekleştiriyor. 

600 milyar dolarlık pazarda Türkiye’nin rolü artıyor

Yıllık 600 milyar dolar büyüklüğündeki global para transferi sektöründe Türkiye’nin önemli bir payı var. Sektör, Türkiye’de sadece bankalarla sınırlı kaldığı için gerektiği hızda bir büyüme gösteremedi. Türkiye’de hızla gelişen ödeme ve elektronik para hizmetleri sektörü 27.06.2013 tarihinde yayımlanan “6493 sayılı Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun” ile birlikte yasal anlamda düzenleme altına alınmış oldu. 

Elektronik para, para transferi ve fatura ödemeleri de bu kanunla birlikte bankalar ile sınırlı tutulmadan BDDK onayı ile UPT gibi bu alanda faaliyet gösteren yerel markalara da açılmış olacak. Elektronik para ve para transferi sektöründe öne çıkan yabancı firmaların Türkiye’de yarattıkları münhasırlık dönemi de zamanla ortadan kalkmış ve rekabet anlamında da yeni bir dönem başlamış olacak. 

Uzmanlara göre Yeni Kanun’un, Ödeme Sistemleri alanında rekabetin artması, tüketiciler açısından maliyetlerin düşmesi,  aldıkları hizmet kalitesinin artması gibi olumlu etkileri olacak. Ayrıca sektörde Suç Gelirlerinin aklanması tarafında yapılacak yeni düzenlemelerle güven algısının temel gösterge olduğu yeni bir yapı, gelecek dönemdeki en önemli başlık haline gelecek.  

Sektörün 3 ayrı halkadan oluşan bir yapısı var

Ödeme Hizmeti Kanunu’nda da ifade edildiği şekliyle sektör üç farklı halkadan oluşuyor ve her biri ayrı ayrı uzmanlık alanlarına sahip. 

1. Global Para Transferi sektöründe, dünyada önümüzdeki 3 yıl içinde yıllık ortalama % 8’lik bir büyüme bekleniyor. Türkiye için ise pazara yeni oyuncuların girişi ile birlikte rekabetin getireceği avantajların da etkisiyle pek çok işlem kayıt altına alınmış olacak. Bu durum, önümüzdeki 3 yıl en az üç kat büyüme anlamına geliyor. 

2. Elektronik Para alanında online alışveriş, e-cüzdan, online ödemelerden oluşan çok büyük bir pazar var. Buna uluslararası boyutta bakıldığında milyar dolarlık bir pazardan söz ediliyor. Bu pazarda UPT henüz çok küçük bir paya sahip olmakla birlikte bu yöndeki çalışmalarını tüm hızıyla devam ettiriyor.

3. Fatura ödemelerinden oluşan üçüncü halka ise büyümenin dışında müşteriye yakınlık ve kolaylık sağlayacağı ve müşterilerin mağdur olmasını engelleyeceği için, yeni Kanun dahilinde farklı ve özel bir konuma sahip. Aktif Bank, N Kolay markası ile bu konuda öncü bir konumda yer alıyor. UPT de her konuda olduğu gibi bu alanda da, N Kolay ve diğer Aktif Bank iştirakleri ile büyük bir sinerjiye sahip.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)