BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinÜnlülerin uzay hayali çakıldı!----

Ünlülerin uzay hayali çakıldı!

Ünlülerin uzay hayali çakıldı!
02 Kasım 2014 - 06:51 www.finansgundem.com

Virgin Group’ın geliştirdiği 500 milyon dolarlık uzay aracı önceki gün test uçuşu sırasında infilak etti

Los Angeles kentinin kuzeyinde Mojave Çölü’ndeki üstten fırlatılan uzay aracı kalkıştan kısa bir süre sonra 14 km yükseklikte iken infilak ederek ikiye bölündü, bir pilot öldü, paraşütle atlayan ikinci pilot ise yaralı olarak kurtuldu. Şirketten yapılan açıklamada “test uçuşu sırasında uzay aracının infilak etmesine yol açan ciddi ve anormal bir problem yaşandığı” belirtilirken kazayla ilgili soruşturma başladı. 

Virgin Group’un patronu Richard Branson ise şirketin sitesinde yayınlanan açıklamasında büyük üzüntü yaşadıklarını ancak uzay turizmi için çalışmalarına devam edeceklerini söyleyerek “Uzay zordur fakat buna değer. Yılmadan hep birlikte ileriye doğru adım atacağız” dedi.

Aralarında Lady Gaga, Angelina Jolie, Ashton Kutcher, Justin Bieber gibi ünlülerin olduğu 800’den fazla kişi SpaceShipTwo aracıyla uzaya gitmek için ya 250 bin dolarlık ücretin tümünü ödemiş ya da depozito yatırmıştı. SpaceShipTwo uzay aracının geçirdiği kaza, ABD özel uzay-havacılık sektörünün bu hafta içinde yaşadığı ikinci kaza oldu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)