BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinÜnlüler ve siyasetçilerden ortak çağrı----

Ünlüler ve siyasetçilerden ortak çağrı

Ünlüler ve siyasetçilerden ortak çağrı
18 Temmuz 2019 - 13:49 www.finansgundem.com

Ünlüler ve siyasetçiler, Sultangazi’de maganda kurşunu ile vurulduktan sonra, 2 yıl boyunca sürdürdüğü yaşam mücadelesini kaybeden lise öğrencisi Ahmet Emre Çavuş için bir araya geldi ve "Bireysel silahlanmaya hayır" videosu çekti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, tiyatro sanatçısı Bülent Emrah Parlak, sanatçılar Seyfi Yerlikaya ve Onur Akay, “Ahmet Emre Çavuşlar ölmesin, analar ağlamasın” dedi.

İstanbul Sultangazi'de 2 Ağustos 2015'te arkadaşları ile yolda yürürken bir magandanın tabancasından çıkan kurşunla omiriliği zedelenerek vücudunun yüzde 99'u felç kalan lise öğrencisi Ahmet Emre Çavuş, hayata 2 yıl 11 gün tutunabildi. Gazeteci babası Bülent Çavuş ve annesi Zeynep Çavuş, oğullarının kaybından sonra maganda kurşununa dikkat çekmek için, sosyal farkındalık projeleri hazırladı, başka çocukların maganda kurşunu ile hayatını kaybetmemesi için televizyon programlarına çıkarak dikkat çekmeyi başardı.

“ANALAR AĞLAMASIN”

Son olarak, başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, tiyatro sanatçısı Bülent Emrah Parlak, sanatçılar Seyfi Yerlikaya ve Onur Akay, “Ahmet Emre Çavuşlar ölmesin, analar ağlamasın” diyerek video çekti ve “Bireysel silahlanmaya hayır” dedi.

İNTERNETTEN SİLAH SATIŞINA SINIRLAMA GETİRİLMELİ

Ülke genelinde özellikle internet üzerinden kolaylıkla gerçekleşen silah satışına sınırlama getirilmesi için, pek çok proje yapılıyor, mağdurlar seslerini yetkililere duyurmaya çalışıyor. İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre, 1 Ocak 2017 ile 1 Eylül 2018 tarihleri arasında 10'u çocuk 35 kişinin maganda kurşunları ile hayatını kaybetti. Aynı tarihler arasında maganda kurşunu ile 600 kişinin yaralandığı ve bunlar arasında 311'inin de çocuk olduğu kaydedildi. (Sibel Gülersöyler/Sözcü)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)