BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkÜnlü yatırım bankasına rekor para cezası----

Ünlü yatırım bankasına rekor para cezası

Ünlü yatırım bankasına rekor para cezası
25 Kasım 2020 - 09:03 www.finansgundem.com

Dünyanın en büyük yatırım bankalarından JPMorgan, varlık ve servet yönetiminde yeterli kontrol sağlayamadığı iddayarının geri çekilmesi için rekor para cezasını kabul etti

JPMorgan, varlık ve servet yönetiminde yeterli kontrol sağlayamadığı gerekçesiyle 250 milyar dolar ceza aldı. JPMorgan Chase & Co., 'nun bankacılık düzenleme kurulunun; varlık ve servet yönetimi işinde yeterli dahili kontrolleri sürdüremediği yönündeki iddialarını geri çekmesi için 250 milyon dolar ödeyeceği bildirildi.

The Office of the Comptroller of the Currency (OCC) bankanın eksik risk yönetimi uygulamalarına sahip olduğunu ve çıkar çatışmalarıyla ilgili uygun kontrollerden yoksun olduğunu tespit ettiği belirtildi.

Yapılan açıklamada, "Birkaç yıl boyunca banka, güvene dayalı faaliyetleri için zayıf bir yönetim ve kontrol çerçevesini sürdürdü ve bu faaliyetler için yetersiz bir denetim programına ve yetersiz iç kontrollere sahipti" dendi.

Bankaların likidite riski var mı?

Hazine, 2 milyar doları yüzde 6 faizle borçlandı

Sigorta şirketlerinin prim üretimi arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)