BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÜnlü ürünün reklamına yasak geldi----

Ünlü ürünün reklamına yasak geldi

Ünlü ürünün reklamına yasak geldi
20 Ekim 2021 - 13:03 www.finansgundem.com

Alpro tarafından üretilen ve Türkiye’de de satışta olan badem içeceğinin reklamı, “gezegen için iyi” olduğu yönünde “yanıltıcı” bir ifadede bulunduğu gerekçesiyle İngiltere'de yasaklandı.

Avrupa merkezli bitki bazlı yiyecek ve içecek üretici Alpro'nun Türkiye'de de satılan badem sütü reklamına yasak geldi. İngiltere'deki Reklam Standartları Kurumu, gezegen için iyi" olduğu yönünde "yanıltıcı" bir ifadede bulunulduğu gerekçesiyle reklamı yasakladı.

İngiltere’de reklam panolarından, otobüslere kadar her yere asılan afişlerin üzerinde “Bir sonraki durakta daha sağlıklı bir gezegen için tarif hazır!” “Gezegen için iyi, senin için iyi” gibi yazıların yer aldığı bildirildi.

Alpro’nun badem, yulaf ve soya ürünleri tanıtan afiş üzerindeki yasak, İngiltere’deki Reklam Standartları Kurumu’nun (ASA) geçen ay çevresel iddialarla ilgili araştırmaları genişleteceğini açıklamasının ardından geldi.

İDDİALAR ARAŞTIRILDI 

ASA’ya göre, ticari amaçlı badem yetiştiriciliğinin çevreye zarar verdiğine inanan bir şikayetçi, Alpro’nun “gezegen için iyi” iddiasının yanıltıcı olup olmadığını ve doğrulanıp kanıtlanamayacağını sorgulamasının ardından iddialar araştırılmaya başlandı.

Alpro, müşterilerinin, afişlerdeki ifadelerdeki süt bazlı ürünlere kıyasla daha düşük çevresel etkiye sahip bitki bazlı ürünlere atıfta bulunduğunu anlayacağını öne sürdü. Alpro, badem mahsullerinin soya veya yulaftan daha fazla su gerektirmesine rağmen, arazi kullanımı ve sera gazı emisyonları üzerindeki etkisinin daha az olduğunu bademli içeceklerin çevresel etkisinin inek sütünden çok daha düşük olduğunu da ifade etti. Alpro, bademlerinin AB’nin politikalarına uygun olarak yetiştirildiğini de sözlerine ekledi.

İnternetten satış ve reklama çeki düzen

 

ABD'de cenaze evinden net reklam mesajı: Aşı olmayın

 

Küresel reklamcılık sektörü 1 trilyon doları aştı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)