BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÜnlü oyuncuya 2.3 milyonluk tazminat şoku..----

Ünlü oyuncuya 2.3 milyonluk tazminat şoku..

Ünlü oyuncuya 2.3 milyonluk tazminat şoku..
14 Ocak 2022 - 09:50 www.finansgundem.com

Menajer Başay Okay, haksız yere sözleşmeyi feshettiği iddiasıyla oyuncu Elçin Sangu’ya açtığı davayı kazandı. Mahkeme, oyuncunun 2 milyon 378 bin lira maddi tazminatı ve 100 bin dolar cezai şartı faiziyle ödemesine hükmetti.

Menajer Başay Okay, haksız yere sözleşmeyi feshettiği iddiasıyla oyuncu Elçin Sangu’ya dava açtı. Okay, kendisine gelen teklifleri Elçin Sangu’yla ilgilenebilmek için kabul etmediğini belirtti. Ünlü oyuncu, 2015 yılında imzalanan sözleşmenin kölelik sözleşmesi olduğunu cevap dilekçesinde anlatarak, davacının beyanlarının kurgu mahsulü olduğunu belirtip davanın reddini istedi.

Ünlü oyuncu Elçin Sangu'ya şok: Eski menajerine tazminat ödeyecek! - Son Dakika Magazin Haberleri

Özge Eğrikar'ın Hürriyet'teki haberine göre, İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasına Başay Okay’ın avukatı ile Elçin Sangu ve avukatı katıldı. Okay’ın avukatı, “Müvekkilim Elçin Sangu’yu keşfedip İzmir’den İstanbul’a getirmiştir. Diksiyon eğitiminden oyuncu koçluğuna kadar hepsiyle ilgilenip çeşitli dizilerde rol almasını sağlamıştır. Ancak davalı sözleşmeyi haksız yere feshedip yeni bulduğu bir menajer ile aynı sözleşme imzalamıştır. Davamızın kabulünü istiyoruz” dedi.
Elçin Sangu, Başay Okay’ın “Ben sana yetemiyorum” diyerek menajerliğinden ayrılmak istediğini belirtti: “Biz kendisiyle ağlayarak ayrıldık. Kendisi ertesi gün zor durumda olduğunu belirterek 100 bin lira para istedi. Beni, menajer Gaye Sökmen’e eliyle götüren de kendisidir. Reklam projelerinde yer almamda hiçbir katkısı yoktur.”

Elçin Sangu’ya tazminat şoku

Elçin Sangu’nun avukatı Ali Demirel, şu açıklamayı yaptı: “Yasal hakkımız olan duruşma talepli İstinaf Kanun yoluna başvuracağımızı bildiririz.”  Sangu, mahkeme kararının ardından duruşma salonunu terk etti.

Dosyayı İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşıyacağız 

Kararını açıklayan mahkeme, Başay Okay’ı haklı bularak davasını kabul etti. Mahkeme, Elçin Sangu’nun 100 bin dolar cezai şart ile 2 milyon 378 bin lira maddi tazminatı 6 yıllık faiziyle birlikte Okay’a ödemesine hükmetti. Oyuncu, kararın ardından sinirlenerek duruşma salonunu terk etti ve şunları söyledi: “Karara itiraz edeceğiz. Gerekirse dosyayı İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşıyacağız.”

 'ARTIK YETER!'

Duruşmanın ardından Elçin Sangu, sosyal medya hesabında avukatının açıklamasını paylaştı ve 'sessiz kalmayacağım' dedi.

"Bu zamana kadar hep sessiz kaldım ama Artık yeter! Bu güne kadar bana yapılanları anlatmadım fakat daha fazla susmayacağım! Bu da hepinize açık davetimdir.Sevgilerler…"

Elçin Sangu’ya tazminat şoku

Meghan Markle tazminat davasını kazandı

 

Demirbank davasında tazminat kararı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)