BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinÜnlü oyuncu İlyas Salman'a şok! 2 yıla kadar hapsi istendi----

Ünlü oyuncu İlyas Salman'a şok! 2 yıla kadar hapsi istendi

Ünlü oyuncu İlyas Salman'a şok! 2 yıla kadar hapsi istendi
02 Ocak 2022 - 13:05 www.finansgundem.com

Oyuncu İlyas Salman hakkında, sosyal medya üzerinden paylaşılan bir videoda Türk milletini alenen aşağılamaya yönelik sözler söylediği gerekçesiyle, 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 67 yaşındaki İlyas Salman'ın sosyal medya üzerinden paylaşılan bir video aracılığıyla Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti ve hükumetini, devletin yargı organlarını alenen aşağılamaya yönelik sözler söylediğinin ihbar edildiği kaydedildi.

İhbarın ardından olayla ilgili soruşturma başlatıldığının belirtildiği iddianamede, Salman'ın sosyal medyada paylaşılan video içeriğinde Türk milletini alenen aşağılamaya yönelik sözler söylediği belirtildi.

‘DAHA İYİ BİR GELECEK İÇİN ELEŞTİRİ YAPMAK GEREK’ DEDİ

İddianamede, sanatçı İlyas Salman'ın ifadesinde, videoda ifade ettiği sözlerin suç teşkil etmediğini, kimseyi aşağılama kastı olmadığını, düşünce ve fikir özgürlüğü çerçevesinde ifadeler kullandığını, muhalif bir kişiliği olduğunu, daha iyi bir gelecek için eleştiri yapmak gerektiğini belirterek, suçlamaları kabul etmediği aktarıldı.

SAVCILIK AŞAĞILAMA KASTIYLA SÖYLENDİĞİNİ ÖNE SÜRDÜ

Savcılık, Salman'ın video içeriğinde yer alan söylemlerinin aşağılama kastıyla söylendiği, düşünce ve eleştiri özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceği kanaatine varıldığını belirtti.

BAKANLIK SORUŞTURMA İZNİ VERDİ

İlyas Salman'ın üzerine atılı suçun Adalet Bakanı'nın soruşturma iznine tabi olduğunun kaydedildiği iddianamede, soruşturma izni istendiği ve Salman hakkında soruşturma izni verildiği aktarıldı.

2 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Savcılık, İlyas Salman'ın “Türk milletini alenen aşağılama” suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis ile cezalandırılmasını istedi. İddianame gönderildiği mahkeme tarafından kabul edildi.
(Sevgim Begüm Yavuz-Sözcü)

Türkiye'nin hibe ettiği sağlık malzemeleri Vietnam'a gönderildi

İsrailli bakandan skandal çağrı: Suikat düzenleyi 

Colorado tarihinin en büyük yangını kar yağışıyla söndü

 

YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • seviye03 Ocak 2022 05:52

    aşağıdaki yorumlara bakınca ben de bu ülkenin insanından utandım, seviyesizlik izansızlık diz boyu. 

  • Baris02 Ocak 2022 23:37

    Tamam istedigine inanan...kimseyi ilgilendirmez. Ama ulkene ve halkina saygi duymalisin..sonucta buraya aitsin..

  • RAMO CANCAN02 Ocak 2022 20:43

    Bunun yaptıklarını normal karşılalır.ALLAH a bile kendisi inanmıyormuş.

  • akşamcı yurttaş02 Ocak 2022 20:15

    ilyas bey duşuncesi,egitimi,kulturlu oluşu,edep ve terbiyesi  ,yakışıklılıgı ve karizması ile genç kız ve kadınların gönlunde taht kurmuş bir kraldır.ne yapsa yeridir.hoş görmeli ve affedilmelidir.

  • kamil02 Ocak 2022 19:30

    Atolardan herşey beklenir,,inançsız bir kere.

  • vatandaş02 Ocak 2022 19:03

    zaten Allah vurmuş sıfatsız herif kücük çocuklar karanlıkta görse korkar vesselam.

  • Refik02 Ocak 2022 18:20

    Iyi olan suki ..bunlarin soylari KELAYNAK tùrurùne donùyor.. bir insan..muhalif olabilir..farklida dusunebilir..yanlisi soyleyebilir..sanatci..ona derim..ama ULKESINE IHANET EDENE..soytari derim.

  • ALPTUĞ02 Ocak 2022 16:13

    İKİ YIL az bu ülkenin ekmeğini ye ondan sonra hainlik yap vatandaşlıktan çıkaracaksın sonra beğendiği yere göndereceksin,yıllarca ülkemizde bu bunun gibilere verilen tavizlere son verilmeli.

  • Gur02 Ocak 2022 15:53

    Pislik herif dogru durmuyorki..sanatci..gazeteci kisvesinde devlete yukleniyor..yikilsa zil takip oynayacak.bu yastan sonrada hapse girmesi dogru bulmuyorum ama..kanun da esastir.. yoksa hangi inancta olursa olsun ..hic ilhilenme.

  • zeki02 Ocak 2022 15:48

    bir kişi ateist olabilir ama vatan düşmanı olmaz. dinin vatan sevgisi ile yaşadığı topraklara ve insanlarına ihanet etmekle bağlantısı kurulmamalı. ben ateistim ve hainim dememeli. bu millet sayesinde sanatçı kimliğini kazanıp yıllarca o milletin ödediği paralarla para kazanıp sonra onlara hakaret etmek hiç yakışık almaz sanatçıya. kimse kimseyi sevmek zorunda değildir. fakat hakaret etmek tüm dünyada suçtur. ihanet etmek ise bir çok ülkede ölüm ile cezalandırılır. burada ölüm cezası yok diye ihanet içine girmek ise tamamen aymazlıktır.

  • Vatandaş olmak02 Ocak 2022 15:31

    Sanatçı kelimesini duyunca ilk aklıma gelen devlete asi,isyankar tavırlı kişi geliyor.

  • azılı solcu02 Ocak 2022 14:11

    yiğit sanatçı salman bey kemal sunal ile komşu köyden hemşeridir.kemal sunal kadar ilyas beyde şakacı ve nüktedan biridir.malatyadan zaten komedyanlar çıkar.ilyas beyde şaka yapmıştır diye duşunüyorum.ilyas bey ilerici,çadaş,laik ve ataist biri olarak topluma örnek olmuş bir yurttaşttır.herşey guzel olucak.

  • Ali02 Ocak 2022 13:39

    Ben burdayım demek için kendini rezil etti Artık sanatı ile anılmaz

  • AHMET ÖZBİR02 Ocak 2022 13:38

    SANATÇI demek için ZERVATÇI olmak gerek, devletine, milletine, hükümetine düşman olandan olsa olsa DÜŞMANMATİK olur. Bunları en iyisi SINIRDIŞI ETMELİ, BİZİM GÖZÜMÜZDEN IRAK MEMLEKETLERE ŞUTLAMALI.

  • Okadar adi ki keşke ölse02 Ocak 2022 23:45

    İnsan lafım sana ,Ben o beğenmediğin suriyeliyi 100 tl ye birgun boyunca çalıştırıyorum , İlyas denen karı kılıklı sanatçı bozuntusundan 1000 kat daha değerli bana göre

  • insan02 Ocak 2022 16:02

    sen ilk önce kendi vatanına hayrı olmayan milyonlarca suriyeliyi gönder..