BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÜnlü oligark Kıbrıs vatandaşı oldu----

Ünlü oligark Kıbrıs vatandaşı oldu

Ünlü oligark Kıbrıs vatandaşı oldu
05 Mart 2018 - 08:55 www.finansgundem.com

ABD'nin yaptırım uygulayacağı iddia edilen listede yer alan ünlü oligark, Kıbrıs Rum Yönetimi'nden vatandaşlık aldı

ABD'nin yaptırım uygulayabileceği isimlerin yer aldığı "Kremlin listesi"nde adı geçen ünlü oligark Oleg Deripaska, Kıbrıs Rum Yönetimi'nden "Kıbrıs vatandaşlığı" alarak AB'de yaşama hakkı kazandı.

Business FM'in haberine göre, Kıbrıs, "altın vize" programı kapsamında Deripaska'ya vatandaşlık verdi. Hızlandırılmış "Altın vize" programından, Kıbrıs ekonomisine gayrimenkul, şirket veya devlet tahvilleri satın alarak en az 2 milyon euro yatırım yapan kişiler yararlanabiliyor.

Deripaska'nın Kıbrıs'ta sahibi olduğu Surf Horizon Limited şirketi, ABD'de Başkan Donald Trump'ın çalışanları olan Paul Manafort ve Rick Gates ile mahkemelik olmuştu.

Deripaska, Kıbrıs'tan iki yıl önce vatandaşlık talebinde bulunmuş, ancak Belçika'da hakkında devam eden para aklama soruşturması nedeniyle bu talebi reddedilmişti. Daha sonra bu soruşturma, delil yetersizliği nedeniyle kapatıldı. 

Uzmanlar, Kıbrıs vatandaşlığının Deripaska'nın uğrayabileceği olası kişisel yaptırımlardan kurtulmasını sağlamayacağına, AB tarafından yaptırım listesine dahil edilmesi halinde, ünlü milyarderin yalnızca Kıbrıs'ta yaşama hakkına sahip olacağına işaret ediyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)