BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÜnlü noter başkâtibine şok dava!----

Ünlü noter başkâtibine şok dava!

Ünlü noter başkâtibine şok dava!
09 Aralık 2015 - 09:26 www.finansgundem.com

Beşiktaş 25. Noteri Başkatibi Nihat Beyan hakkında sahtecilik ve dolandırıcılık suçlamasıyla dava açıldı

Türkiye'nin en ünlü noter başkatibi Nihat Beyan bu kez ağır cezalık oldu. Beyan hakkında, sahte imza kullanarak bir şirketin hisselerinin usulsüzce başka bir isim üzerine geçirilme olayına iştirak ettiği iddiasıyla görevi kötüye kullanmak, resmi belgede sahtecilik ve dolandırıcılık suçundan dava açıldı. Hazırlanan iddianameye göre olay şöyle gelişti:
Bülent Karademir, Esra Erkmen'in yetkilisi olduğu Divanyolu Turizm İşletmecilik şirketinde 19 yıldır çalışıyordu. Şirkete ait otelde resepsiyon görevlisi olarak hizmet veren Karademir, iddiaya göre Beşiktaş 25. Noterin başkâtipliğini yapan Nihat Beyan ile iş birliği yaparak Esra Erkmen üzerine kayıtlı şirket hisselerinin bir bölümünü imza taklidi yapmak suretiyle kendi üzerine aldı.

RESMİ BELGEDE SAHTECİLİK

Sabah'ın haberine göre, Esra Erkmen kendinden habersiz gerçekleşen devir işlemini bir süre sonra fark edince dolandırıldığı iddiasıyla savcılığa başvurdu. Erkmen, Beşiktaş 25. Noterliği'ndeki devir sözleşmesinin usulsüz şekilde yapılmış olduğunu iddia etti. Hisse devir sözleşmesi üzerinde bilirkişi incelemesi yapıldı. Bilirkişi, Erkmen'e ait şirket hisselerinin yüzde 17'lik bölümünün Recep Karademir adına devredildiği, devir sözleşmesi üzerindeki Esra Erkmen imzasının taklit suretiyle atılmış olduğu belirlendi. Yürütülen soruşturma sonunda, Beyan hakkında görevini kötüye kullanmak, resmi belgede sahtecilik ve dolandırıcılık suçlamalarıyla; Karademir hakkında ise resmi belgede sahtecilik ve dolandırıcılık suçlamalarıyla 12'şer yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)