BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisÜnlü milyarderden yoksulları öfkelendirecek sözler----

Ünlü milyarderden yoksulları öfkelendirecek sözler

Ünlü milyarderden yoksulları öfkelendirecek sözler
28 Aralık 2022 - 13:27 www.finansgundem.com

Buffett’ın ortağı Charlie Munger varlık vergisi tartışmalarının temelinde ‘kıskançlığın’ yattığını söyledi. Munger’a göre insanlar geçmiştekine göre en az 5 kat daha iyi durumda olmalarına rağmen daha mutsuz

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Milyarder Charlie Munger hepimizin daha mutlu olması gerektiğini düşünüyor. Dünyanın yaşayan en büyük borsa yatırımcısı olarak gösterilen milyarder Warren Buffett’ın yakın dostu ve uzun süreli yatırım partneri olan Munger insanların neden sahip olduklarıyla mutlu olamadığına anlam veremediğini söyledi. Ünlü milyarder tarih boyunca yaşanan zorlu dönemlerle bugünü karşılaştırdı.

CNBC’nin haberine göre Munger, yöneticisi olduğu yayın organı olan Daily Journal’da gerçekleştirdiği yıllık toplantısında, “İnsanlar gidişatın çok daha zorlu olduğu dönemlere göre daha az mutlular” ifadelerine yer verdi.

98 yaşındaki milyarder 1930’larda Amerikalıların her konuda mücadele içerisinde olduğu bir dönemde büyüdüğünü söyledi. Munger, “Benim yaşımdaki biri için ilginç bir durum. Zira zorlukların inanılmaz bir noktaya ulaştığı Büyük Buhran dönemini yaşadım” açıklamasında bulundu.

Finansgundem.comun derlediği bilgilere göre Munger, yıllık toplantı sırasında, kıskançlığın çok fazla insan için itici bir faktör olduğundan şikayet etti. 1800'lerin başından öncesine de işaret eden milyarder "Hayat oldukça acımasız, kısa, sınırlı ve sahip olduğunuz tek şeydi. Matbaa yoktu, klima yoktu, modern ilaçlar yoktu” dedi.

Munger'in günümüz dünyasında yaygın bir şekilde hissedilen para konularındaki kıskançlık duygusu üzerinde düşüncelerinde haklılık payı olabilir: Son dönemde yapılan çalışmalar, insanların yaklaşık %75'inin bir başkasını kıskandığını gösteriyor. Facebook, Instagram ve Twitter gibi sosyal medya siteleri, kıskançlık veya imrenme duygularının yayılmasında özellikle etkili.

Toplantıda Munger, dünyadaki yaşam kalitesinin son bir veya iki yüzyılda çarpıcı bir şekilde arttığını savunan Harvardlı psikolog Steven Pinker'ın çalışmalarına işaret ediyor. Munger, Pinker’ın çalışmasında yer alan daha uzun yaşam beklentileri ve küresel yoksulluğun azalması gibi kanıtlara atıfta bulundu.

Milyarderin asıl hedefi vergiler

Pinker'ın çalışmalarının eleştirmenleri ise araştırmacının görüşlerinin aşırı basitleştirilmiş ve modern yaşamın olumsuz yönlerinden uzak olduğunu söylüyor. Zira artmakta olan servet eşitsizliği, şiddet ve siyasi istikrarsızlık gibi kavramlar insanların acı çekmesine neden olabilecek faktörler arasında sıralanıyor.

2019'da Munger, servet ve gelir eşitsizliğinin etkilerini küçümsemiş ve "bunun hakkında çığlık atan politikacıların ahmak olduğunu" iddia etmişti.

ABD’de Vermont Senatörü Bernie Sanders ve Massachusetts Senatörü Elizabeth Warren gibi bazı politikacılar, son yıllarda ultra zenginlerin vergilerinin artırılması yönünde çağrılarda bulundu. Tahmini serveti 2,2 milyar dolar olan Munger da muhtemelen bu vergi artışlarına tabi olacak.

Ünlü milyarder geçmişte zenginlere uygulanabilecek yüksek vergiler konusuna muhalif açıklamalarda bulunmuştu. Milyarder geçen yıl yaptığı bir açıklamada eşitsizliğin bir kısmının serbest piyasa ekonomilerinin bir gerekliliği olduğunu savunmuştu. Munger, Daily Journal'ın bu yılki yıllık toplantısında, çoğu insanın servet eşitsizliği konusundaki endişelerinin ve aşırı zenginlere yönelik eleştirilerinin kıskançlık tarafından "motive edildiğini" ekledi.

Munger, "Her şey yaklaşık %600 oranında daha iyiye gitse de birçok insanın çok mutsuz olduğu ve istismar edildiğini hissettiği gerçeğini değiştiremem. Zira her zaman daha fazlasına sahip olan insanlar olacaktır” ifadelerine yer verdi.

Charlie Munger: Z Kuşağı’nın zenginleşmesi çok zor

 

Milyarderler paralarını nerede saklıyor?

 

Dünyanın en zengin insanı Bernard Arnault kim?

 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Seco30 Aralık 2022 11:01

    O cocugu

  • E.g.28 Aralık 2022 15:38

    ZENGİNLERİN GÖZÜ DOYMUYOR YOKSULLARIN MİDESİ DOYMUYOR GÖZÜ DOYMAYANLAR DAHA FAZLA PARA KAZANMAK İÇİN YATIRIM YAPMASI HAKKI DA YOKSULLARIN MİDESİNİN DOYMASINI İSTEMELERİ GÜNÜBIRLİK İHTİYAÇLARININ KARŞILANMASINI BEKLEMELERİ HAKLARI DEĞİL Mİ? DİNİMİZ DE EN BAŞTA HAKKINIZ İÇİN MÜCADELE/CIHAD EDİN DİYOR YOKSULLARIN ZENGİNLER ÜZERİNDE BESLENME GİYİNME BARINMA HAKLARI VARDIR

  • Gercek28 Aralık 2022 13:42

    Dürüst insan kalmadı sahtekarlık hırsızlık had safhada haketmeden çalıyorlar dindarı dinsizi birtek insanın cenneti hayal çoğunluk inananlarda dahil olmak üzere Cehennemlik demir halkalarla boyunlarından asılarak