BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarÜnlü milyarderden FTX yorumu: Açgözlülükten battı----

Ünlü milyarderden FTX yorumu: Açgözlülükten battı

Ünlü milyarderden FTX yorumu: Açgözlülükten battı
14 Kasım 2022 - 14:01 www.finansgundem.com

4,6 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en ünlü teknoloji yatırımcılarından sayılan Mark Cuban, kripto platformu FTX’in iflasının açgözlülükten kaynaklandığını söyledi


FINANSGUNDEM.COM
– DIŞ HABERLER SERVİSİ

NBA takımı Dallas Mavericks’in sahibi milyarder teknoloji girişimcisi Mark Cuban kripto platformu FTX’in iflasıyla ilgili kendi bakış açısını sundu. Cuban iflasın sebebini açıklarken, “Aptalca derece açgözlü birinin bir şirketi yönetmesi” ifadelerine yer verdi.

Bir zamanların en çok sevilen kripto milyarderi Sam Bankman-Fried’ın kripto firması FTX Group geçtiğimiz hafta iflas ettiğini açıklamıştı. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre bir dönem 26 milyar dolara kadar değer biçilen şirket dijital piyasaların vahşi sularında saygıdeğer bir aktör olarak görülüyordu. Şirketin iflası kripto piyasası için çarpıcı bir geri dönüşü işaret ediyor.

30 yaşındaki kripto girişimcisi perşembe günü Twitter üzerinden yaptığı bir açıklamada küfürlü bir dille, “Batırdım ve daha iyisini yapmam gerekirdi” ifadelerine yer vermişti.

MarketWatch’un haberine göre Washington’daki bir konferansta konuşan Cuban, FTX’in iflasının Bankman-Fried’ın açgözlülüğünden kaynaklandığını söyledi:

“Peki Sam Bankman ne yapar? O sadece ‘Bana daha çok, daha çok para verin’ der. Yani kredi alacağım, bu parayı kardeş şirketine borç vereceğim, kâr getirmesini umacağım ve FTX token’ları hesabımdaymış ve değerini koruyormuş gibi davranacağım.”

Milyarlarca dolarlık açık veren FTX geçtiğimiz hafta ABD makamlarından iflas koruması istedi. FTX ile kardeş şirket olan bir hedge fonu firması Alameda Research ve düzinelerce bağlı şirket de iflas dilekçesi vererek kripto piyasasında endişeleri zirve noktasına taşıdı. Yakın zamana kadar yaklaşık 16 milyar dolarlık bir servete sahip olan Bankman-Fried'in net serveti, FTX’in iflasının ardından buharlaştı.

CoinMarketCap verilerine göre, FTX'in yerel tokenı FTT'nin fiyatı, son yedi gün içinde yaklaşık% 88.8 oranında azalarak yaklaşık 2,74 dolara düştü. ABD Adalet Bakanlığı ve Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, herhangi bir suç faaliyeti veya menkul kıymet suçunun meydana gelip gelmediğini belirlemek için kripto borsasını inceliyor.

Düzenleyiciler, raporlara göre, FTX'in geleneksel piyasalarda asla kabul edilemeyecek bir yatırım türü olan Alameda'daki bahisleri finanse etmek için müşteri mevduatlarını kullanıp kullanmadığını inceliyor.

ABD televizyonlarındaki ünlü yatırım şovu "Shark Tank"ın yıldızlarından biri olan ve NBA takımı Dallas Mavericks'ini satın almadan önce 1999'da Yahoo'ya Broadcast.com satan Cuban, kripto ve blockchain ile ilgili platformlarda büyük bir yatırımcı olarak biliniyor. CNBC'nin haberine göre, Cuban "Shark Tank" programına bağlı olmayan yatırımlarının % 80'inin kripto merkezli olduğunu söyledi.

Cuban da temmuz ayında iflas başvurusunda bulunan kripto platformu Voyager Digital için yatırımcıları yanlış yönlendirdiği iddialarıyla suçlanıyor. Cuban Voyager’a desteğini açıkladığı sırada ‘kripto evrenin elde edeceğiniz en risksiz yatırım’ ifadelerini kullanmıştı.

Mavericks'in sahibi, cumartesi günü Twitter'da kripto piyasasındaki iflasların "bankacılık patlamaları olduğunu" söyledi. Cuban mevduat sahiplerinin yatırımlarının ‘yanlış işletmelere kredi verildiğini’, ‘teminatın yanlış değerlendirildiğini’ ve işlemlerin ‘küstah komisyoncularla’ yürütüldüğünü sözlerine ekledi.

Forbes verilerine göre Cuban’ın net serveti 4,6 milyar dolar.

Destansı ralli uzun sürmeyecek

 

Kriptolarda FTX etkisi: Düşüş ivme kazandı

 

FTX'in iflasında 10 milyar dolarlık detay

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)