BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisÜnlü medya patronunun büyük planı hissedarlara takıldı----

Ünlü medya patronunun büyük planı hissedarlara takıldı

Ünlü medya patronunun büyük planı hissedarlara takıldı
26 Ocak 2023 - 16:28 www.finansgundem.com

Finans dünyasının merakla izlediği Fox ve News Corp’un birleştirilmesi planı başka bahara kaldı. Ünlü medya patronu Murdoch birleşimin hissedar çıkarlarına uygun olmadığını açıkladı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Milyarder medya patronu Rupert Murdoch, imparatorluğunun iki yarısını yeniden bir araya getirme girişimini rafa kaldırdı. Hissedarların direnişiyle karşılaşan Murdoch, Fox ve News Corp'u birleştirme önerisinden vazgeçti.

Financial Times’ın haberine göre, Murdoch'un şirketleri Salı günü yaptıkları açıklamada, varsayılan birleşmenin şartlarını araştırmak için kurulan "özel komitelerin" derhal yürürlüğe girecek şekilde dağıtılacağını açıkladı. Açıklamada teklifin “şu an için” Fox ve News Corp hissedarlarının çıkarlarına hizmet etmediği belirtildi.

Fox ve News Corp’tan yapılan açıklamada, Murdoch’ın ve oğlu Lachlan’ın birleşimin hissedarlar için uygun olmadığına karar verdiği belirtildi. Firmanın büyük yatırımcılarının en büyük korkusu birleşme sonucunda hisselerin tüm varlık değerini karşılayamayacak olmasıydı.

Habere göre birleşmenin rafa kaldırılmasının yanı sıra kaynaklar Murdoch’ın gayrimenkul firması Move’un yüzde 80’lik payını rakibi CoStar’a satmak için görüşmelerde bulunduğunu iddia ediyor. Kaynaklar Move’un hisselerinin satışının Fox ve News Corp’un birleşmesini değerlendiren komitenin hesaplarını değiştirecek büyüklükte olabileceği belirtiyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre 91 yaşındaki Murdoch ekim ayında Fox News kanalının da dahil olduğu televizyon yayıncılığı grubunu ve Wall Street Journal’ın dahil olduğu gazeteleri tek bir yönetimle birleştirmeyi önerdi.

Murdoch, Fox Business, Fox News, Barron's, MarketWatch ve The Wall Street Journal da dahil olmak üzere Fox ve News Corp'un iş dünyası medya markaları arasında işbirliği yapmanın fırsatlar doğuracağına inanıyordu.

Ancak ünlü medya patronu News Corp hissedarlarının direnişiyle karşılaştı. Hissedarlar birleşen şirketin borsadaki diğer medya gruplardan daha az değerli olacağını düşünüyordu.

News Corp, emlak firması Move'un da yaklaşık yüzde 80'ine sahip. Kalan yüzde 20'lik kısımsa Avustralya borsalarında listelenen emlak şirketi REA Group'a ait.

Y kuşağı zenginleri borsadan uzaklaşıyor

 

Dünyayı sarsan milyar dolarlık borsa manipülasyonu

 

"Borsalardaki yükseliş bir illüzyon"

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)