BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÜnlü fon yöneticisinden Fed tavsiyesi----

Ünlü fon yöneticisinden Fed tavsiyesi

Ünlü fon yöneticisinden Fed tavsiyesi
04 Kasım 2015 - 08:43 www.finansgundem.com

Ünlü fon yöneticisi Gross, Fed'in ekonomiyi düzeltmek için uzun vadeli tahvilleri satıp kısa vadelileri alması gerektiğini söyledi

Ünlü fon yöneticisi Bill Gross, Fed'in ekonomiyi düzeltmek için uzun vadeli tahvilleri satması ve kısa vadeli tahvilleri alması gerektiğini söyledi.

Uzun vadeli tahviller genellikle kısa vadeli tahvillere oranla daha yüksek faiz taşırlar, ancak aradaki farki merkez bankacıların ekonomiyi desteklemek için gösterge faizi düşük tutması ile birlikte azaldı. Fed 2012 yılında, ekonomik büyümeyi desteklemek ve işsizlik oranını düşürmek için 10 yıl vadeli ABD tahvillerini satın alarak "Dönüş Operasyonu" başlattı ve Groos, bu hareketin güçlü bir ekonomik temel meydana getiremediğini kaydetti.

Denver merkezli Janus Capital Group Inc.'nin Salı günküü yatırım görünümü değerlendirmesinde, Gross, "'Değişim Operasyonu' öneriyorum," dedi ve "2012'deki, 2 ila 5 yıl vadeli tahvillerin satılıp, halen portföylerinde bulunan daha uzun vadeli tahvillere yatırım yapıldığı 'Dönüş Operasyonu' yerine, Fed tam tersini yapmalı" şeklinde görüş bildirdi.

Yönettiği Janus Global Unconstrained Bond Fund'ı son bir yılda yüzde 2 zarar eden Gross, merkez bankacıların varlık balonları yaratan ve reel ekonomide büyümeyidesteklemede başarılı olamayan düşük faiz politikaslarını sona erdirmesini istiyor. Eylül'deki aylık raporuna, Gross, "Fed şimdi sıfır faizden çıkmalı" dedi .
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)