BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÜnlü ekonomistten indirim için: Para politikası deneyi----

Ünlü ekonomistten indirim için: Para politikası deneyi

Ünlü ekonomistten indirim için: Para politikası deneyi
23 Eylül 2021 - 15:52 www.finansgundem.com

IIF Baş Ekonomisti Brooks faiz indirimi sonrasında sosyal medya hesabından faiz, TCMB para politikası ve TL için değerlendirmeler yaptı

Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) Baş Ekonomisti Robin Brooks, faiz indirimi sonrasında bunun “para politikası deneyi” olarak gördüklerini belirtti. Gelişmekte olan ülkelerin döngüsünde Türkiye’nin ayrıştığını belirten Brooks, gelişmekte olan ülkelerin büyüme beklentilerinde Türkiye'nin pozitif olduğuna da değinirken, G10 ülkelerinin maliye politikası alanının daha geniş olduğunu ve daha zayıf bir para biriminin çözümün bir parçası olması gerektiğini belirtti.

Brroks ayrıca, “Brezilya merkez bankası dün 100 baz puan daha artırdı, ki biz de bunu destekliyoruz. Türkiye'nin bugünkü 100 baz puanlık indirimini de destekliyoruz” derken,  Brezilya’nın büyük ölçüde düşük değerli bir para birimine sahip büyük bir emtia ihracatçısı olduğuna ve Türkiye’nin bir emtia ithalatçısı ve olup Türk Lirası’nın aşırı değerli olduğuna dikkat çekti.

Uluslararası Finans Enstitüsü’nün de TCMB'den 50 baz puanlık bir indirim ile Türkiye'nin para politikasının gevşemeye doğru kaymasını öngördüğünü ve mayıs başında dolar/TL’de makul değeri 9,50 olarak belirlediklerini de hatırlattı.

Merkez Bankası faiz kararı açıklandı

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)