BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisÜnlü ekonomist Murat Sağman’ın kaleminden çok satan kitap: Borsada Oynanmaz----

Ünlü ekonomist Murat Sağman’ın kaleminden çok satan kitap: Borsada Oynanmaz

Ünlü ekonomist Murat Sağman’ın kaleminden çok satan kitap: Borsada Oynanmaz
17 Ocak 2022 - 13:55 www.finansgundem.com

Mali piyasalardaki engin deneyimi ve değişken verileri yatırımcılar için anlaşılır kılması ile tanınan, ekonominin kâhini olarak da anılan Murat Sağman’ın ilk kitabı “Borsada Oynanmaz,” bir ayda ulaştığı 5. baskı ile önemli bir başarıya imza attı.

Türkiye’nin yatırım alanındaki önde gelen danışmanlarından Murat Sağman, herkesin anlayabileceği bir yatırım başucu kitabı olarak tanımlanabilecek ilk kitabında borsada yatırım yapmak isteyenlere anlaşılır bir yol haritası çizerken yatırım yapmanın temel prensiplerini kendi geçmiş deneyimlerinden de yola çıkarak hikâye akıcılığında aktarıyor. Kitabı bir yatırım becerileri geliştirme fırsatı ve finansa bakış açınızı ve farkındalığınızı sorgulamanızı sağlayacak bir başucu kitabı olarak da değerlendirmek mümkün.

“Kitaptaki en önemli amacım borsanın bir oyun alanı değil yatırım aracı olduğunun altını çizmek.”

Ülkemizde “borsada oynamak” olarak ifade edilen kısa vadeli, korku veya yüksek heyecanla verilen, veriye dayanmayan kararların aslında yatırımcılık olmadığını ifade eden yazar, borsanın temel prensiplerini ve yatırım sepeti oluşturmanın inceliklerini aktarırken aynı zamanda “Kârlı Yatırım”ın da formülünü okura anlaşılır bir dille sunuyor.

Murat Sağman hakkında:

Murat Sağman, Galatasaray Lisesi'nden sonra Sorbonne Üniversitesi'nde Ekonomi ve Finans bölümlerini bitirdi. Yine aynı üniversitede Banka ve Finans üzerine master yaptı. ABD’de, Fransa’da ve Türkiye’de çeşitli finans kurumlarında ve bankalarda yöneticilik görevlerinde bulundu.

Kurucularından olduğu bir portföy şirketinin genel müdürlüğünü yaptı ve şirket daha sonra yabancı bir portföy şirketine satıldı. Sağman, finansal danışmanlık ve eğitim alanlarında faaliyet gösteren Sagam Strateji Danışmanlık’ın kurucusudur. Bir Finansal Okuryazarlık gönüllüsü olarak FODER yönetim kurulu üyesidir. Hümanist Kitap yayınlarından çıkan Borsada Oynanmaz, yazarın ilk eseridir.

'Altın kahini' Sağman'dan portföy uyarısı: Varlık dağılımı önemli!

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Halil demirci 18 Ocak 2022 01:16

    Borsada oynanmaz doğru tesbit sözün bittiği yer borsa yorumlarına baktım ağlama duvarı olmuş bir kaç aracı ķurum kağıdı sürükleyip en tepede garibe veriyor.15 taban yapan kağıt o garipler zararı ñasıl kurtaracak