BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÜnlü eğitimcinin katil zanlısının iddianamesi tamamlandı----

Ünlü eğitimcinin katil zanlısının iddianamesi tamamlandı

Ünlü eğitimcinin katil zanlısının iddianamesi tamamlandı
13 Kasım 2022 - 15:15 www.finansgundem.com

Ünlü eğitimci Nazmi Arıkan cinayetinin faili eski Tokatspor Başkanı Ufuk Akçekaya hakkında hazırlanan iddianame tamamladı. İddianamenin ardından cinayetle alakalı çarpıcı detaylar ortaya çıktı.

Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'nde Fen Bilimleri Okulları'nın kurucusu Nazmi Arıkan ve şoförü Şerif Eker'i, çiftlik evinde öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderilen eski Tokatspor Başkanı Ufuk Akçekaya hakkındaki iddianame tamamladı. İddianameye göre; Akçekaya, Arıkan'a 12'si öldürücü toplam 47, Eker'e ise 27'si öldürücü toplam 66 bıçak darbesi vurup, dolaptaki rakıyı üzerlerine döküp fırını ateşe verdi.

Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı, 12 Temmuz gecesi Fen Bilimleri Okulları'nın kurucusu Nazmi Arıkan ve şoförü Şerif Eker'i Gelibolu'daki çiftlik evinde toplam 66 bıçak darbesiyle öldüren eski Tokatspor Başkanı Ufuk Akçekaya hakkındaki iddianameyi tamamladı.

ÖLDÜRMEK İÇİN ÇOK KEZ KÖYE GİTMİŞ

İddianameye göre, Akçekaya'nın, Nazmi Arıkan'a ait Fen Bilimleri Eğitim Kurumları'ndan aldığı lisansı taahhütleri yerine getirmediği için iptal edilmişti. Ümit Erkan Demircan'ın Sözcüdeki haberine göre Bu nedenle Arıkan'a uzun süredir husumet besliyordu.

11 Temmuz'da Arıkan'ın çiftliğine gitti. Ancak çiftlik evi kalabalık olunca İstanbul'a geri döndü. Ertesi gün tekrar Gelibolu'ya gelerek saat 20.30 sıralarında çiftliğin bulunduğu köye taksiyle gitti.

ÇORAPLA EVE GİRMİŞ

Akçekaya, fark edilmemek için çiftliğe yaklaşık 3 kilometre mesafede taksiden indi ve ayçekirdeği tarlalarından geçerek çiftliğe yakın bir yerde havanın kararmasını bekledi.

Akşam saatlerinde eve yaklaşan Akçekaya, önce eldivenlerini taktı. Ardından gürültü olmaması ve iz bırakmamak adına ayakkabılarını çıkardı ve ikinci katın balkonuna tırmanarak eve girdi.

TELEFONA SARILDI

Akçekaya'yı karşısında gören Nazmi Arıkan telefona sarılıp şoförüne sadece yetiş diye bildi.

İlk bıçak darbesinin ardından yere yığıldı, telefon elinden düştü. Şerif Eker eve geldiğinde Arıkan kanlar içinde yerde yatıyordu. Arıkan'ı yerden kaldırmak istediği sırada arkadan yaklaşan Akçekaya onu da bıçaklamaya başladı.

Akçekaya, Arıkan'a 12'si öldürücü toplam 47, Eker'e ise 27'si öldürücü toplam 66 bıçak darbesi vurdu.

RAKI DÖKÜP YAKMAYA ÇALIŞMIŞ

Daha sonra dolaptaki rakıyı üzerine döküp fırını ateşe verdi, gazı da açtı. Üzerindeki kıyafetleri hızlı bir şekilde değiştirdi. Taksiyi kendisini alması için aradığında saat 23:45 i gösteriyordu.

Akçekaya 14 dakika 12 saniyede iki cinayet işleyip evden ayrıldı.

Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı iddianamede Ufuk Akçekaya için, tasarlayarak canavarca hisle öldürme suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis talep etti.

Nazmi Arıkan'ın cinayetinde önemli gelişme

 

Ünlü eğitimci Nazmi Arıkan cinayetinde yeni ayrıntılar

 

Eğitimci Nazmi Arıkan ve şoförü öldürüldü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)