BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinÜnlü Edebiyatçı, Emine Işınsu hayatını kaybetti----

Ünlü Edebiyatçı, Emine Işınsu hayatını kaybetti

Ünlü Edebiyatçı, Emine Işınsu hayatını kaybetti
05 Mayıs 2021 - 12:52 www.finansgundem.com

Türkiye'nin ünlü edebiyatçılarından Emine Işınsu, hayatını kaybetti. Işunsu'nun vefat haberini eşi Prof. Dr. İskender Öksüz, "Az önce eşim Emine Işınsu'yu kaybettim" açıklamasıyla duyurdu.

Ünlü Edebiyatçı, Emine Işınsu, 83 yaşında hayatını kaybetti. Prof. Dr. İskender Öksüz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda eşi Emine Işınsu’nun hayatını kaybettiğini duyurdu.

İBRAHİM KALIN’DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Emine Işınsu’nun ölüm haberinin ardından Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın da sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Kalın paylaşımında şu ifadelere yer verdi: Türk edebiyatının güçlü kalemlerinden Emine Işınsu hanımefendiye Allah'tan rahmet, ailesine be yakınlarına başsağlığı diliyorum. Sancı, Azap Toprakları, Çiçekler Büyür gibi güzel eserler ve sadaka-yi cariyeler bıraktı geride. Mekanı cennet, makamı âli olsun.

EMİNE IŞINSU KİMDİR?

Ünlü Edebiyatçı Emine Işınsu, bir dönem Töre dergisini çıkarmış dönemin gençliği üzerinde önemli etkisi olmuştu. Cumhuriyet döneminin tanınmış şair ve yazarı Halide Nusret Zorlutuna ile Tümgeneral Aziz Vecihi Zorlutuna'nın kızı olarak 17 Mayıs 1938 yılında Kars’ta dünyaya gelen Işınsu’nun edebi kişiliğine dair yüksek lisans ve doktora tezleri de yazılmış, Işınsu’nun, “Bir Yürek Satıldı oyunu, Küçük Dünya romanı dizi olarak çekilmiş ve TRT’de yayınlanmıştı.

Türk halk bilimci İlhan Başgöz vefat etti

 

Bülent Yavuz vefat etti

 

Tarihçi Mehmet Genç vefat etti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)