BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÜnlü doktordan uyarı: Maymun çiçeğinin bulaşacağı tesisleri açıkladı!----

Ünlü doktordan uyarı: Maymun çiçeğinin bulaşacağı tesisleri açıkladı!

Ünlü doktordan uyarı: Maymun çiçeğinin bulaşacağı tesisleri açıkladı!
08 Ağustos 2022 - 16:11 www.finansgundem.com

Türkiye, İspanya, İngiltere, ABD, Fransa ile birlikte onlarca ülkede belirlenen ve küresel bir salgın halini alan maymun çiçeği hastalığı ile ilgili ürküten bir açıklama ABD’nin önde gelen sağlık kurumlarından geldi.


Son dönemde hızla yayılmaya başlanan maymun çiçeği hastalığı ile ilgili endişe yaratan bir açıklama geldi.

Washington D.C.’deki Ulusal Çocuk Hastanesi’nde bulaşıcı hastalıklar uzmanı olarak görev yapan Dr. Alexandra Brugler Yonts, hastalığın ve salgının gidişatı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yonts, hastalığın hızla yayılmaya müsait olduğunu ve farklı bölgelerde vaka sayılarının hızla artacağını söyledi.

"HIZLA YAYILMA POTANSİYELİ ÇOK YÜKSEK"

ABD’nin önde gelen dergilerinden Fortune’a konuşan Dr. Yonts, “Bu sadece an meselesi. Maymun çiçeği salgınının hızla yayılma potansiyeli kesinlikle çok yüksek” dedi.

Sözcü'deki habere göre; Ünlü doktor, salgının kreşlerde, okullarda, üniversite kampüslerinde ve cezaevlerinde hızla yayılabileceğini söyledi.

Bu tür kapalı ve temasın yüksek olduğu yerlerde hastalığın bulaşma hızının artabileceğini söyleyen Dr. Yonts, “Fiziksel ve tensel temasın olduğu ve bazı noktalarda insanların yakın temasta bulunduğu ortamlarda risk var” dedi.

"SU YOLUYLA BULAŞMIYOR"

Ünlü doktor, havuz ve su parklarının da hastalığın bulaşması için ortam sağladığına dikkat çekti. Dr. Yonts, “Su yoluyla geçmiyor fakat aktif lezyon olan birine temas ile bu hastalık bulaşabilir. Neyse ki bu tür salgınların lokal olarak önlenebilmesi olası” dedi.

Ocak ayından beri onlarca ülkede 28 binden fazla vaka açıklanmıştı. Başta İspanya, Almanya, İngiltere, Fransa, Brezilya ve ABD olmak üzere birçok ülkede vaka duyurulmuştu.

Genelde Afrika’nın belirli bölgelerinde görülen maymun çiçeği hastalığı yüksek ateş, lezyon, halsizlik ve boğaz ağrısı gibi belirtiler gösteriyor. Genelde hafif geçirilse de hastalığın ölüme sebebiyet verdiği bazı durumlar da meydana geliyor.

Singapur'da maymun çiçeği vakaları 15'e çıktı

 

ABD maymun çiçeği nedeniyle acil durum ilan etti

 

Almanya’da 2 bin 724 maymun çiçeği vakası

 

Bakan Koca: Beş hastamızda maymun çiçeği hastalığı tespit edildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)