BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÜnlü CEO’lar melek yatırımları konuştu----

Ünlü CEO’lar melek yatırımları konuştu

Ünlü CEO’lar melek yatırımları konuştu
21 Kasım 2014 - 15:11 www.finansgundem.com

Şirket Ortağım Melek Yatırımcı Ağı Yönetimi, yeni yapıyı, faaliyetleri ve yeni girişimleri paylaştı…

FINANSGUNDEM.COM / KULİS HABER 

Rehberlik ettiği girişimcilerle ağında bulunan melek yatırımcıları buluşturan, bilgi, birikim ve tecrübeyi aktarırken finansman kapısını da açan Şirket Ortağım Melek Yatırımcı Ağı, bugün gövde gösterisi yaptı. Global Girişimcilik Haftası’nda düzenlenen etkinlik kapsamında, finans ve sanayi dünyasının ünlü CEO’ları bir aradaydı. Banka, enerji, otomotiv, teknoloji ve leasing sektörünün önemli isimleri aynı zamanda Melek Yatırımcı Ağı’nın da Yönetim kadrosu. Bir yıl önce faaliyete geçen, geçtiğimiz ay ise anonim şirket statüsüne kavuşan Ağ’ın bu süre içinde gerçekleştirdiği yatırım miktarı yaklaşık 3 milyon TL.  1.3 milyon TL ile de ekosistemin gelişmesine yatırım yapan kadroda kimler yok ki; Akın Kozanoğlu, Mehmet Buldurgan, Ali Pandır, Sedef Korkmaz, Hasan Pehlivan, Dursun Akbulut ve Tunç Noyan.  
Kendi kulvarlarında bir numara olan ekip üyeleri, Maslak Sheraton’daki etkinlikte hem melek yatırımcılık faaliyetlerini konuştu hem de bu arada birlikte olmanın fırsatını sohbetle değerlendirdi. Yazarımız Dursun Akbulut, sohbet sırasında Melek Yatırımcı Ağı’nın yeni hedeflerini de paylaştı.  Etkinlikte Şirket Ortağım Melek Yatırımcı Ağı’nın yeni yapısı anlatılırken, 3 girişimin sunumları da yapıldı. 

İŞTE AĞ YÖNETİMİ  
*AKIN KOZANOĞLU (Yönetim Kurulu Başkanı / Murahhas Üye)


Sabancı Grubu bünyesinde başta Akbank'taki Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı ve Sabancı Holding Finansal Hizmetler Grup Başkanlığı görevleri olmak üzere 33 yıllık birlikteliği sonrası, 4 yıl süreyle Alman kökenli bir uluslararası sigorta şirketi olan ERGO'nun Türkiye grubunun CEO'luğunu yapan Akın Kozanoğlu şu anda "Board Room Coaching" olarak tanımladığı kendi işini yapmakta olup YASED Yönetim Kurulu ve TKYD üyesidir. İngiliz Noble Manhattan öğretisinden profesyonel koçluk diplomasına sahip olan Akın Kozanoğlu, 2013 yılında aldığı Melek Yatırımcı lisansıyla tüm bilgi birikimi ve tecrübesini genç girişimcilere aktarmaya devam ediyor.

*MEHMET BULDURGAN (Yönetim Kurulu Başkan Vekili/Murahhas Üye)

Uzun yıllar Sabancı bünyesinde yer alıp son olarak TEMSA A.Ş'de CEO görevini yürüten Mehmet Buldurgan, daha sonra MBCO Strateji Danışmanlık A.Ş'yi kurdu. 2012 yılında şirket birleşmelerinde fark ettiği eksikliği doldurmak için Türkiye' nin ilk ve tek online şirket evliliği portalı olan kobiortagim.com'u hayata geçirdikten sonra Hazine tarafından BKY (Melek Yatırımcı) lisansını alan ilk 8 kişiden birisi olan Mehmet Buldurgan, Ağ Başkanlığını yaptığı akredite edilmiş olan Şirket Ortağım Melek Yatırımcı Ağı ile muhtelif girişimlere yatırımlarını sürdürmektedir.

*ALİ PANDIR (Kurucu Üye)

Profesyonel iş hayatına Koç Holding'e bağlı şirketlerde başlayan Ali Pandır, General Motors ve TOFAŞ'da üst düzey yöneticiliklerinin ardından Fiat Grubu Türkiye Ülke Başkanı olarak devam ettikten sonra şu anda Erdemir Grubu Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yapıyor. 2013 yılında Hazine Müsteşarlığı’ndan aldığı BKY lisansı ile birlikte özellikle otomotiv ve imalat sektöründe kazanmış olduğu tecrübe ve bilgi birikimini ekosistemde girişimcilerle paylaşarak destek oluyor.

*SEDEF KORKMAZ (Yönetim Kurulu Üyesi)

Uzun yıllar Sabancı Grubu'nun finans sektöründeki iştiraklerinde üst düzey yöneticilik ve yönetim kurulu üyelikleri, daha sonra sigorta sektöründe strateji, pazarlama ve iletişim, insan kaynakları, kurumsal hukuk ve satın almadan sorumlu icra kurulu ve yönetim kurulu üyelikleri yapan Sedef Korkmaz, şu anda kurucusu olduğu Tulip - İstanbul A.Ş bünyesinde Stratejik iletişim Danışmanlığı yapmakla birlikte sektörde elde ettiği deneyimini 2013 yılında aldığı melek yatırımcı lisansıyla girişimcilere aktarıyor ve destek veriyor.

*HASAN PEHLİVAN (Yönetim Kurulu Üyesi)

Enerji ve ICT sektörlerinde Schlumberger ve Gemalto firmalarında hem yurt dışı hem de yurt içi 17 senelik özel sektör deneyiminden sonra, 2011 Temmuz ayında temel faaliyet alanı uluslararası doğrudan yatırımların ülkemize kazandırılması olan T.C. Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı'na Baş Danışman olarak katılmıştır. 15 ülkedeki uluslararası danışman ağının koordinasyonundan sorumlu olan Hasan Pehlivan, enerji, inovasyon ve ileri teknoloji konularında sektörel çalışmalara katkı sağlamaktadır. 2013 yılında Hazine Müsteşarlığımdan "Bireysel Katılım Yatırımcısı" lisansını alıp, melek yatırımcı olarak girişimcileri desteklemektedir.

*DURSUN AKBULUT (Yönetim Kurulu Üyesi)

Uzun yıllar yerli ve yabancı finansal kuruluşlarda Genel Müdürlük, Yönetim Kurulu Üyeliği ve Yönetim Danışmanlığı görevlerinde bulunan Dursun Akbulut, Halen Yücel Boru Grubu’nda Yönetim Kurulu Danışmanlığı görevini yürütmektedir. Bankacılık, Leasing ve Kurumsal Finansman alanlarında elde etmiş olduğu tecrübe ve bilgi birikimini melek yatırımcılık ekosisteminde BKY Lisansıyla birlikte girişimciler ile paylaşıyor.

*TUNÇ NOYAN (Kurucu Üye)

Erdemir Grubu'nun Bilgi Teknolojileri Koordinatörlüğü görevini yapan Tunç Noyan, bugüne kadar yöneticiliğini, danışmanlığını ve koordinatörlüğünü yaptığı Microsoft, TOFAŞ ve IBM gibi birçok şirketten elde ettiği deneyimle birlikte özellikle BT ve iş modellemeleri alanındaki bilgi birikimi ile birlikte lisanslı bir yatırımcı olarak girişimcilere destek oluyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)