BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakÜnlü caddeler para basıyor!----

Ünlü caddeler para basıyor!

Ünlü caddeler para basıyor!
21 Şubat 2016 - 07:58 www.finansgundem.com

İstanbul’un alışveriş caddelerinde mağaza kiraları rekora doymuyor

Alışverişin yoğun olduğu ünlü caddelerde kiralık mağaza fiyatları rekor tazeledi. 2015 yılında İstiklal Caddesi mağaza kiralarında metrekare başına ortalama 280 dolar ile en pahalı cadde ünvanını korudu.

Gayrimenkul danışmanlık şirketi Cushman & Wakefield’in hazırladığı ‘2015 Yılı Türkiye Gayrimenkul Pazarı Raporu’na göre İstanbul’un ana alışveriş caddelerinden olan Bağdat Caddesi ise ortalama 275 dolar kira bedeliyle İstiklal Caddesi’yle arayı iyice kapattı. Abdi İpekçi Caddesi’nde ortalama kira fiyatı 250, Teşvikiye Caddesi’nde 220, Vali Konağı Caddesi’nde 210 dolar olarak gerçekleşti.

2015 yılında gerçekleşen yaklaşık 250 bin metrekarelik işlem hacmi, bir önceki yılı ikiye katladı. Cushman & Wakefield Yönetici Ortağı Tuğra Gönden, aynı dönemde ana alışveriş caddelerine 67 yeni marka girerken, 113 markanın çıktığını kaydetti. Gönden, “Üç ana caddede marka sayısının yüzde 7 azalma göstermesi, caddeye giriş yapan ve çıkan markalar   arasındaki düşüş, perakende pazarının bir konsolidasyon eğilimine işaret ediyor” dedi.

Ofisler boşaldı

Toplam A sınıfı ofis arzının yıl sonu itibariyle 4.72 milyon metrekareye ulaşarak yıllık bazda yüzde 11 arttığını gösteren rapora göre, yılın son çeyreğinde yaklaşık 165 bin metrekare yeni arzın pazara girmesiyle birlikte toplam boşluk 780 bin 700   metrekareye erişti ve genel boşluk oranı bir önceki yıla göre hafif artış kaydederek 2015 yılı sonunda yüzde 16.5 oldu.   Ofiste tüketici ürün ve hizmetler, sigorta ve teknoloji şirketleri ise en aktif kullanıcılar oldu. Halen inşaatı devam eden 1.67 milyon metrekare yeni ofis arzının iki yıl içerisinde tamamlanması beklenirken, 2016 yıl sonunda toplam A sınıfı ofis   arzının 5.5 milyon metrekareyi aşacağı tahmin ediliyor.  

Perakende harcamalarının yüzde 3.7 yükseldiğini gösteren raporda, sanayi ve lojistik pazarında ise kullanıcı işlem hacminin 2 katına çıktığı görüldü. Rapor ayrıca konut sektörünün 1.3 milyon adetlik satışla 2008’den bu yana en yüksek seviyeye ulaştığını, otel pazarında ise Türkiye’ye gelen ziyaretçi sayısının bir önceki yıl ile aynı seviyeyi koruduğunu ortaya   koydu. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)