BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÜniversiteye kanlı saldırı: 147 ölü----

Üniversiteye kanlı saldırı: 147 ölü

Üniversiteye kanlı saldırı: 147 ölü
02 Nisan 2015 - 23:11 www.finansgundem.com

Kenya'daki üniversite baskını çok kanlı şekilde sonuçlandı. Çoğunluğu öğrenci en az 147 kişi hayatını kaybetti.

El Şebab örgütü militanları, Sabah saatlerinde Kenya'daki Garissa Üniversitesi kampüsüne baskın düzenledi ve yüzlerce öğrenciyi rehin aldı. Öncelikle pazarlıklar çerçevesinde, teröristlerin müslüman olan öğrencileri serbest bıraktığı, Hristiyan öğrencileri ise ellerinde tuttuğu belirtildi.

Baskın sonrası, güvenlik güçleri ve asker de üniversitenin etrafını sardı. Teröristlere yönelik operasyon düzenledi. Son açıklamayı Kenya İçişleri Bakanlığı yaptı. Açıklamaya göre, rehine krizi sonrası, 4 militan dahil 147 kişi hayatını kaybetti. 79 kişinin de yaralandığı belirtiliyor. Hükümet sözcüsüne göre, saldırganlardan biri de kaçmaya çalışırken yakalandı.

Ülkenin kuzeydoğusundaki Garissa üniversitesi kampüsü, Somali sınırına 200 kilometre uzaklıktaki Garissa kentinin üç kilometre dışında bulunuyor.

Ülkede eylül 2013'te başkent Nairobi'de bir alışveriş merkezi baskınında en az 67 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıyı Kenya'nın somali'deki askeri varlığına misilleme yaptığını iddia eden El Şebab örgütü üstlenmişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)