BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÜniversiteli Şeyma'nın adı psikososyal destek çadırında yaşatılıyor----

Üniversiteli Şeyma'nın adı psikososyal destek çadırında yaşatılıyor

Üniversiteli Şeyma'nın adı psikososyal destek çadırında yaşatılıyor
18 Mart 2023 - 13:25 www.finansgundem.com

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Malatya'da hayatını kaybeden Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğrencisi Elif Nur Şeyma Dalhançer'in adı, Genç Yeryüzü Doktorları Derneğince oluşturulan psikososyal destek çadırına verildi.

Depremlerden etkilenen Malatya'da hayatın normale dönmesi amacıyla yürütülen çalışmalar devam ediyor.

Bu kapsamda depremden etkilenen çocuklar için Malatya Şeker Fabrikası arazisine kurulan ve arkadaşları tarafından Elif Nur Şeyma'nın adının verildiği çadırda zeka oyunları, boyama etkinlikleri, film gösterimleri gibi etkinliklerin yanında psikososyal destek hizmeti sunuluyor.

Genç Yeryüzü Doktorları Derneği Koordinatörü Esra Demir, AA muhabirine, depremde yaşamını yitiren Elif Nur Şeyma'nın adını çadırda yaşattıklarını söyledi.

Elif Nur Şeyma'nın arkadaşlarının da çadırda gönüllü olarak çocuklarla ilgilendiğini belirten Demir, "Çocukların hem okul hem de sosyal etkinlik hasretlerini burada gidermeye gayret ediyoruz. Umarım toplumumuza faydamız olur." dedi.

Diyarbakır'dan gönüllü olarak gelen uzman psikolog Sümeyye Karaşin de hep birlikte yaraları saracaklarını dile getirerek, "Oyun ve etkinliklerle çocuklara yönelik çalışmalarımızı yürüteceğiz. Burada bulunan çadırlarda bireysel görüşmeler de yapıyoruz." diye konuştu.

"İçimiz buruk olsa da çok heyecanlıyız"
Rize'den gelen Genç Yeryüzü Doktorları üyesi Beyza Elmalı ise Elif Nur Şeyma'nın yakın arkadaşı olduğunu, daha önce onun da pek çok etkinlikte yer aldığını anlattı.

Elif Nur Şeyma'nın hatıralarını yaşatmak için çalıştıklarını vurgulayan Elmalı, "Onun adını yaşatmak için adım atmak istedik. Yeryüzü Doktorları da bize destek oldu. Bizler de çocuklara dokunmak istedik. İçimiz buruk olsa da çok heyecanlıyız. Böyle bir şeyin olması bizleri teselli ediyor." ifadesini kullandı.

"Şeyma'nın hayali ve hedefi buydu"
Elif Nur Şeyma Dalhançer'in annesi Ulviye Dalhançer de kızının adının verildiği çadırda kendilerinin de görev yaptığını söyledi.

Kızının anısını yaşattıkları için Yeryüzü Doktorları'na teşekkür eden Dalhançer, şunları kaydetti:

"Acımızı paylaşıyorlar. Şeyma gibi yüzlerce kızım oldu. İnşallah bu çalışmaları devam ettireceğiz. İnşallah Şeyma'nın adını Yeryüzü Doktorları Derneği sayesinde yurt dışına da taşıyacağız. Şeyma'nın hayali ve hedefi buydu. Çok iyiliksever bir kızdı, şimdi cennet kuşu oldu. Arkadaşları bizi teselli etmeye geldi. Allah onlardan razı olsun."

Osmaniye'de depremzedeler konteynerlere yerleştiriliyor

 

Adıyaman'da depremde yıkılan apartmanın müteahhidi tutuklandı

 

Depremzedelere destek ödemesi 130 milyar lirayı bulacak

 

Deprem bölgesi için sağanak yağış uyarısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)