BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinÜniversitelere çobanlık bölümü açılıyor!----

Üniversitelere çobanlık bölümü açılıyor!

Üniversitelere çobanlık bölümü açılıyor!
20 Mart 2013 - 12:32 www.finansgundem.com

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Sürü Yönetimi" bölümü açılması için çalıştıklarını söyledi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Tarımda İş Sağlığı ve Güvenliği İşbirliği Protokolü'nü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda imzaladı.
Türkiye'de 25 milyon çalışanın 4'te 1'inin tarımda faaliyet gösterdiğine işaret eden Bakan Mehdi Eker, ABD'de 100 kişiden 1'inin, AB ülkelerinde 100 kişiden 4'ünün, Türkiye'de 100 kişiden 25'inin tarımda çalıştığını belirtti.
Tarımda çalışan 6 milyon 100 bin kişinin sadece 1 milyon 200 binin sigortalı olarak çalıştığına dikkati çeken Eker, bu oranın toplam sigortalı çalışanların yüzde 6,5'ine karşılık geldiğini ve bu sayının çok az olduğunu belirtti.
Eker, tarımda çalışan milyonlarca kişinin eğitim ve sigortalılığının geliştirilmesi konusunda çaba gösterdiklerini, projeyle bu konuda da mesafe kat etmeyi amaçladıklarını vurguladı.
Bakan Eker, çoban ihtiyacının karşılanması ve çoban haklarına yönelik bir çalışma yapılıp yapılmadığı yönündeki soru üzerine, ''Çobanlığa ilginin oluşması yönünde, mesleğe biraz formasyon da kazandıracak şekilde hatta üniversitelerimizin ilgili bölümlerinde 'sürü yönetimi' gibi, belki 2 yıllık yüksekokul tarzında bir eğitimle bunun biraz daha güçlendirilmesi ve yaygınlaşması yönünde çalışmamız var'' diye konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)