BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÜniversitedeki Arapça İstiklal Marşı tepki çekti----

Üniversitedeki Arapça İstiklal Marşı tepki çekti

Üniversitedeki Arapça İstiklal Marşı tepki çekti
19 Aralık 2019 - 22:46 www.finansgundem.com

Kırıkkale Üniversitesi’nde İstiklal Marşı’nın Arapça okunduğu bir etkinlik düzenlendi. Haziran ayındaki mezuniyet töreninde yaşanan İstiklal Marşı kriziyle gündeme gelen üniversite tepki çekti

Kırıkkale Üniversitesi'nde Genç Kalemler Topluluğu ile Bilim ve Sanat Topluluğu’nun bugün gerçekleştirdiği Dünya Arapça Günü etkinliğinde İstiklal Marşı, Arapça okundu.

Kırıkkale Üniversitesi Genç Kalemler Topluluğu ile Bilim ve Sanat Topluluğunun Dünya Arapça Günü ile ilgili bugün gerçekleştirdiği etkinliğe ait broşürlerde, İstiklal Marşı'nın Arapça okunmasının da programa alındığı görülmüştü. 

Üniversiteden yapılan açıklamada ise, broşürlerin söz konusu etkinliğe ait olduğu doğrulanırken, İstiklal Marşı'nın ilk iki kıtasının şiir şeklinde Arapça okunacağı belirtildi.

Haziran ayındaki mezuniyet töreninde Türkçe okunmayan İstiklal Marşı'nın etkinlik kapsamında Arapça okunacak olması tepki toplarken,  broşürün üzerinde "görüldü" kaşesinin olması dikkat çekti.

İstiklal Marşı krizi yaşanmıştı

Geçtiğimiz Haziran ayında Kırıkkale Üniversitesi'ndeki mezuniyet töreninde “İstiklal Marşı” krizi yaşanmıştı. Törende “siyasi içerik” taşıdığı gerekçesiyle İstiklal Marşı’nın okutulmadığı iddiasıyla kürsüye gelen bir öğrenci salondakilere tepki göstermişti. (Sputnik)

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Myk22 Aralık 2019 00:15

    İslam, hicaz bölgesinde indi. Kur-an arapça lisanlı ama gerçek arap diyarı oradır.... Orta çağa geçişi İslam sayesinde. Yeni çağı Fatin zamarı o da İslam sayesinde. 21. Yy.da İslam sayesinde.... İngiliz köpek lisanına göre Türkçe ve Arapça lisan daha iyidir....

  • ALPTUĞ20 Aralık 2019 16:14

    Araplar milletin altını oyuyor neydüğü belirsizler arapca istiklal marşı okuyor ÜLKÜCÜLERİN ,MHP nin milliyetci gecinen KIRIKKALE HALKININ VE GENCLERİN SESİ ÇIKMIYOR EY DEVLET başkan ne yapıyorsun destek verdiğin araplaşmış cidiyetsizlere bir bak ve kendine gel.

  • mali20 Aralık 2019 10:54

    Topluluk faaliyetlerinde maalesef bu türden olumsuzlar yaşanabiliyor. Doğru değil ancak bunu gençlere zarar verecek fırsat olarak kullanmamak lazım. Hatasız kul olmaz!

  • Ah Vatanım20 Aralık 2019 09:45

    Dünya arapça günü nedir ? Niye Kırıkkale üniversitesinde etkinlik yaptırılır? Kime faydası vardır?  Bu ülkenin yararına bir iş yapsalar daha iyi olmaz mıydı? Yöneticileri hangi kafadadır?