BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÜniversite hastanesinde teknolojik cehalet----

Üniversite hastanesinde teknolojik cehalet

Üniversite hastanesinde teknolojik cehalet
27 Temmuz 2022 - 15:39 www.finansgundem.com

Aydın’da milyonluk MR cihazı sandalye yüzünden kullanılamaz hale geldi

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde geçtiğimiz yıl 10 milyon liraya alınan Manyetik Rezonans (MR) cihazı ihmal kurbanı oldu. Odada unutulan metal sandalyeyi kuvvetle çeken MR cihazı kullanılamaz hale geldi.

Çok güçlü elektro mıknatısları bulunan ve yüksek manyetik alan içeren görüntüleme cihazı odada unutulan metal sandalyeyi büyük bir kuvvetle çekti. En küçük metal eşyanın dahi bulunmaması gereken odadaki metal sandalyeyi 900 kilogram kuvvetle çeken MR cihazı büyük zarar görerek kullanılamaz hale geldi.

Uzmanlar olay anında cihazda bir hastanın olmamasını büyük bir şans olarak değerlendirerek, “Cihazda bir insanın olması durumunda 900 kg kuvvetle içe giren sandalye faciaya neden olurdu” dedi.

HASTANEDE MR HİZMETİ DURDU

Geçtiğimiz yıl 10 milyon liraya alındığı öğrenilen cihaz arızalandığı için ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde MR çekim hizmeti durdu. Cihazın tamir edilip edilemeyeceği ile ilgili konuya MR cihazının teknik servisinden gelecek olan mühendisler karar verecek. (Latif Sansür - Sözcü)

Hastanede skandal: 30 yıl boyunca tuvalet suyu kullanmışlar!

 

Hastanede skandal! Anjiyo olan hastaya stent takmayı unuttular

 

Hastanede skandal!!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)