BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÜniversite birinci sınıflara burs ve kredi müjdesi----

Üniversite birinci sınıflara burs ve kredi müjdesi

Üniversite birinci sınıflara burs ve kredi müjdesi
23 Eylül 2016 - 21:34 www.finansgundem.com

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Genel Müdürü Aksu, "Ekim, kasım, aralık aylarını da kapsayacak biçimde birinci sınıf öğrencilerine burs ve kredi ödemelerini yapacağız" dedi.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar (KYK) Genel Müdürü Sinan Aksu, önceki yıllarda üniversiteye başlayan birinci sınıf öğrencilerinin müracaatlarını yaptıklarını fakat burs ve kredilerini ocak ayı itibarıyla aldıklarını hatırlatarak, "Sayın Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'ın talimatıyla bu yıl birinci sınıf öğrencilerine bir müjdemiz var. Ekim, kasım, aralık aylarını da kapsayacak biçimde birinci sınıf öğrencilerine burs ve kredi ödemelerini yapacağız." dedi.

Aksu yaptığı açıklamada, bu yıl 900 bin öğrencinin burs ve krediye müracaat etmesini beklediklerini söyledi.

Öğrencilerin kendilerine verdiği bilgileri devlet kurumlarından doğrulatarak neticeleri öğrencilere bildireceklerini ifade eden Aksu, "Bu sene, ekim ayının ilk haftası öğrencilerimizin burs ve kredi müracaatlarını alacağız. Müracaatların tamamı e-Devlet üzerinden olacak. 11 devlet kurumundan doğrulattıktan sonra da kasım ayı itibarıyla öğrencilerimize burs ve kredi başvurularının neticelerini ileteceğiz." açıklamasında bulundu.

Aksu, üniversite birinci sınıf öğrencilerine bir de müjdesi olduğunu belirterek, "Önceki yıllarda üniversiteye başlayan birinci sınıf öğrencileri müracaatlarını yaparlardı fakat burs ve kredilerini ocak ayı itibarıyla alırlardı. Bu yıl, bu tarihi ekim ayından başlatıyoruz. Sayın Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'ın talimatıyla birinci sınıf öğrencilerine bir müjdemiz var. Ekim, kasım, aralık aylarını da kapsayacak biçimde birinci sınıf öğrencilerine burs ve kredi ödemelerini yapacağız." diye konuştu.

Aksu, geçen yıl 1,5 milyon öğrenciye burs ve kredi verdiklerini hatırlatarak, bu yıl da müracaat eden ve en fazla ihtiyaç sahibi olan ilk 150 binine burs, geriye kalan öğrencilere de kredi vereceklerini bildirdi.

"Öğrenci işe yerleşemediyse kredi ödemesi erteleniyor"
Gelecek eğitim döneminde kredi alan öğrencilerin kredilerini ne şekilde ödeyeceklerine ilişkin ise Aksu, bursların devletin hibeleri olduğu için geri ödemesinin olmadığını ancak kredilerin geri ödeme takvimlerinin bulunduğunu aktardı.

Üniversiteden mezun olduktan sonra iki yıl ödeme talep etmediklerini anımsatan Aksu, iki yıldan sonra işe girip SGK kaydının oluşmasının ardından öğrencinin aldığı kredi süresince geri ödeme yapmasını istediklerini vurguladı.

Kredinin avantajı olduğunu anlatan Aksu, şöyle devam etti:
"Eğer öğrenci işe yerleşemediyse ödemeyi erteleme imkanına sahip. Aynı yıl bize müracaat edip dilekçesiyle herhangi bir işte çalışmadığını beyan ederse kredisini işe başlayana kadar erteleyebiliyoruz. Bu yıl 400 lira burs ve kredi öğrencilerimize ödeme yaptık. Sene başlarında olmak üzere enflasyon oranında öğrencilerimizin burs ve kredilerini artırıyoruz."

Burs verilirken bazı öğrencilere öncelik tanıdıklarını dile getiren Aksu, annesi ve babasını kaybetmiş öğrencilere, şehitlerin evlilerse çocuklarına değillerse kardeşlerinin tamamına, gazi çocuklarına burs verdiklerini aktardı. Aksu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesindeki yetiştirme yurtlarından üniversiteye gelenlere ile yüzde 40'ın üzerinde engeli olan öğrencilere de burs verdiklerini hatırlattı.

Milli sporculara ve üniversite sınavında ilk yüze giren öğrencilere üç kat burs verdiklerine dikkati çeken Sinan Aksu, yüksek lisans öğrencilerine iki kat, doktora yapanlara da öğrencilere de üç kat kredi sağladıklarını sözlerine ekledi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)