BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriUnionPay Visa'yı geçti----

UnionPay Visa'yı geçti

UnionPay Visa'yı geçti
28 Mayıs 2023 - 16:40 www.finansgundem.com

Tüm dünyayı kapsayan ve alacak bakiyesi rakamları baz alınarak hazırlanan rapora göre, UnionPay banka kartlarıyla yapılan işlemlerde Visa’yı geçti.

Çin ödeme sistemi UnionPay’in banka kartı pazarında ilk kez ABD ödeme sistemi Visa’yı geride bıraktığı anlaşıldı.

İzvestiya gazetesi, The Nilson Report’un tüm dünyayı kapsayan ve alacak bakiyesi rakamlarını baz alarak hazırladığı raporuna dayandırdığı haberinde, UnionPay logolu banka kartlarındaki işlemlerin payının yüzde 40,03’e ulaşırken Visa’nın payının yüzde 38,78 olduğunu bildirdi.

Gazetemru'nun haberine göre, Çin ödeme sisteminin kartlarındaki işlem hacmi 16,2 milyar dolar olurken, Amerikan ödeme sisteminin payı ise değer bazında 14,1 milyar doları buldu.

Banka kartları kullanılarak yapılan UnionPay işlemlerinin hacmi yüzde 75,12, Visa için ise yüzde 63,91 olarak gerçekleşti.

2021’de Visa’nın pazar payı yüzde 39,53 iken UnionPay’in pazar payı yüzde 38,68 olarak kaydedilmişti.

2011’den bu yana Amerikan ödeme sistemindeki Banka kartı işlemleri neredeyse yüzde 80’den %39,53’e düşerken, Çin ödeme sistemindeki banka kartı işlemleri sıfıra yakın bir seviyeden yüzde 38,68’e yükseldi.

2022’de MasterCard logolu banka kartlarının payı ise yüzde 18,5 azalarak yüzde 21,19’a geriledi.

İzvestia’nın görüştüğü analistler, UnionPay’in pazar payındaki artışın bu sistemin en yaygın olduğu Asya-Pasifik bölgesindeki ülkelerin ekonomilerinin büyümesine bağlarken, Asya Kalkınma Bankasına göre, 2022’de bu bölgede ekonomik büyüme yüzde 4,2 olarak gerçekleşti.

Uzmanlar, UnionPay’in güç kazanmasına Ukrayna’da düşmanlıkların patlak vermesinden sonra Mart 2022’de Visa ve MasterCard’ın Rusya’dan ayrılmasının da katkıda bulunduğunu ifade ediyor.

Garanti ve UnionPay'den Uzakdoğu atağı

 

Huawei, UnionPay ile mobil ödeme işbirliğine gitti

 

Visa kârını artırdı

 

Visa ve Mastercard kriptoda frene bastı

 

Endonezya, Visa ve Mastercard ile ödemeleri kaldıracak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)