BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaHaberlerUnionPay kartları tüm ATM'lerde----

UnionPay kartları tüm ATM'lerde

UnionPay kartları tüm ATM'lerde
29 Mart 2013 - 11:33 www.finansgundem.com

30'a yakın ülke ve bölgede çıkarılan UnionPay kartları artık, Türkiye'deki tüm ATM'lerde kullanılacak

30’a yakın ülke ve bölgede çıkarılan UnionPay kartları artık, Türkiye’deki tüm ATM’lerde kullanılabilecek. Bankalararası Kart Merkezi’nin (BKM) UnionPay International ile gerçekleştirdiği bu işbirliği ile 3.4 milyar’dan fazla UnionPay kartıyla, Türkiye’deki tüm ATM’lerden işlem gerçekleştirilebilecek. Bankaların ortak platformu Bankalararası Kart Merkezi (BKM), Türkiye’de ödeme sistemlerinin gelişimine katkı sağlamaya devam ediyor. İşbirliklerine bir yenisini ekleyen BKM, kartlı ödeme sistemi olarak 2002 yılında Çin’de kurulan ve dünya çapında 140’dan fazla ülke ve bölgede kabul edilen 3.4 milyarı aşkın karta sahip UnionPay’in uluslararası iş ortağı UnionPay International (UPI) ile bir anlaşma imzaladı. Anlaşma ile artık Çin dahil olmak üzere 30’a yakın ülkede çıkarılan UnionPay kartlarıyla Türkiye’deki tüm ATM’lerde işlem gerçekleştirilebilecek.
Bankalararası Kart Merkezi Genel Müdürü Dr. Soner Canko: “UnionPay International ile gerçekleştirilen işbirliği sonucunda, kart sayısında dünyada ilk sırada yer alan UnionPay’in 3.4 milyar’dan fazla kartı artık ülkemizdeki tüm ATM’lerde kullanılabilecek. Bu anlaşma ile Çin dahil olmak üzere 30’a yakın ülke ve bölgede çıkarılan UnionPay kartları ile ATM’lerden işlem gerçekleştirebilecek” diye konuştu.
Turizm gelirlerinde artış yaşanacak
Union Pay kart çıkarılan ülkelerden gelen turistlerin Türkiye’de ATM’lerden nakit çekmelerini ve bakiyelerini sorgulamalarını kolaylaştırmak üzere, UnionPay kartlara ülke çapında otorizasyon ve takas hizmeti vermeye başlayan BKM, böylece ATM kullanımında yeni bir dönemi de başlatmış oluyor. Turizm açısından bakıldığında ise Türkiye Turizm Bürosu rakamlarına göre 2010 yılında 29 milyon turistin ziyaret ettiği ülkemizde bu rakamın yüzde 14’ünün UnionPay kartların çıkartıldığı ülkelerden oluştuğu görülüyor.
UnionPay hakkında:
2002 yılında Çin Merkez Bankası (People’s Bank of China) ve Danıştay’ının onayı ile kurulan Union Pay, bir banka kartı kuruluşudur. Merkezi Şangay’da olan Union Pay’in yurtiçinde ve dışında olmak üzere 400 üyesi bulunmaktadır. UnionPay kartları Çin dışında 140’dan fazla ülkede geçerlidir ve 3.4 milyar UnionPay kartı bulunmaktadır. UnionPay, iş, seyahat veya eğitim amaçlı olarak Çin’e gelen yabancılara ödeme kolaylığı sağlamak amacıyla kartların ülke dışında basımını da desteklemektedir. 30’a yakın ülkede 65 firma UnionPay kartı kullanıma sunmuştur. Union Pay kartları sadece ülke içinde değil, yurtdışında da birçok farklı ülke ve bölgede kullanılmaktadır.
Bankalararası Kart Merkezi (BKM)
1990 yılında kurulan Bankalararası Kart Merkezi’nin (BKM) faaliyetleri, kartlı ödeme sistemi içerisinde; Bankalararası işlemleri doğrulatmak ve takasını gerçekleştirmek,Ortak sorunlara çözüm bulmak,Kartlı ödeme sistemleri konusunda ülke çapında stratejik çalışmalar yapmak veYurtiçi kartların kural ve standartlarını geliştirmektir. Verimli operasyonları ve yüksek işlem hacmi ile dünyada alanında örnek gösterilen BKM, güçlü teknik donanımı, altyapısı ve insan kaynaklarıyla, üyelerine, perakende sektörüne, kamuya ve bireylere kartlı ödeme sistemleri konusunda en iyi hizmeti sunmak üzere çalışmalarına devam etmektedir.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)