BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkUniCredit'in Başkanı Saccomanni tatilde hayatını kaybetti----

UniCredit'in Başkanı Saccomanni tatilde hayatını kaybetti

UniCredit'in Başkanı Saccomanni tatilde hayatını kaybetti
09 Ağustos 2019 - 04:39 www.finansgundem.com

İtalyan bankası UniCredit'in Başkanı Saccomanni, Sardinya Adası'ndaki tatili sırasında hayatını kaybetti. Saccomanni, Ekonomi Bakanlığı ve İtalya Merkez Bankası Başkanlığı görevlerini de yapmıştı

Türkiye'de de yatırımları bulunan İtalyan UniCredit Bankası'nın Başkanı Fabrizio Saccomanni yaşamını yitirdi.

UniCredit Üst Yöneticisi Jean Pierre Mustier, yaptığı yazılı açıklamada, "Bütün yönetim kurulu ve UniCredit ailesi adına, Fabrizio Saccomanni'nin ani ölümü dolayısıyla büyük üzüntümü ifade etmek istiyorum" ifadesini kullandı. 

İtalyan basını, Saccomanni'nin (76) önceki gün düzenlenen, UniCredit'in yılın ilk yarısındaki performansının değerlendirildiği basın toplantısına katıldığını, dün ise Sardinya adasında tatil yaparken aniden hayatını kaybettiğini yazdı. 

İTALYA CUMHURBAŞKANI'NDAN TAZİYE MESAJI

İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella yayımladığı taziye mesajında, Saccomanni'nin ülkesinde ve uluslararası camiada pek çok önemli görev üstlendiğini belirterek, "Cumhuriyet, ona sunduğu hizmetler dolayısıyla müteşekkirdir. Ölümü dolayısıyla başsağlığı diliyorum" ifadesine yer verdi.

Saccomanni, İtalya Merkez Bankası Başkanlığının yanı sıra 28 Nisan 2013'ten 22 Şubat 2014'e kadar iktidarda kalan Enrico Letta hükümetinde Ekonomi ve Maliye Bakanlığı görevini üstlenmişti. Saccomanni, Nisan 2018'den bu yana UniCredit'in Başkanı olarak görev yapıyordu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)