BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkUniCredit kömür kredilerini durduruyor----

UniCredit kömür kredilerini durduruyor

UniCredit kömür kredilerini durduruyor
09 Eylül 2020 - 09:18 www.finansgundem.com

İtalyan ve Avrupa’nın en büyük bankalarından Yapı Kredi Bankası’nın ortağı UniCredit 2028 yılına kadar kömürle bağlantılı risklerini sıfıra indirecek.

İtalya'nın en büyük bankası UniCredit 'in sektöre ve ilgili faaliyetlere yönelik son güncellemesinde 2028 yılına kadar kömürle bağlantılı risk oranını sıfıra düşürmeyi hedeflediği bildirildi.

Bankanın web sitesinde yer alan bildiride UniCredit'in, kömür santrallerindeki emisyonları sürdürme, iyileştirme ve hatta azaltmayı hedefleyenler dahil, kömürle ilgili hiçbir proje için bankacılık hizmetleri sunmayacağı duyuruldu.

Bildiriye göre gelirinin % 25'inden fazlasını oluşturmayan kömürle ilgili faaliyetlere sahip müşteriler, 2028 yılına kadar kömür işinden çekilmek için güvenilir bir planları olduğu sürece UniCredit ile çalışabilecek.

Yüzlerce finans kuruluşunun kömür politikalarını derecelendiren sivil toplum kuruluşu Reclaim Finance tarafından yapılan araştırmaya dayanan güncelleme, UniCredit'i İtalya'da yüksek kaliteli kömür politikasına sahip ilk finans kurumu yapıyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)